Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Disciplinárny súd s ružomberskou sudkyňou, ktorá nevzala vraha do väzby, odročili

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Disciplinárne súdne pojednávanie s ružomberskou sudkyňou Miriam P. sa dnes v Bratislave nezačalo. Vedenie Krajského súdu v Žiline neuvoľnilo totiž z pracovnej pohotovosti jej obhajcu, žilinského sudcu Pavla Polku. Pojednávanie bolo odročené na 17. apríla.

Sudkyňa, na ktorú podal disciplinárny návrh minister spravodlivosti Tomáš Borec, sa do Bratislavy nedostavila. Svoju neúčasť ospravedlnila vopred. Predsedníčka IV. disciplinárneho senátu Alena Svetlovská vysvetlila, že Miriam P. trvala na účasti svojho obhajcu. Polka má počas celého týždňa na súde pracovnú pohotovosť.

Minister žiada zníženie platu sudkyne o 70 percent na jeden rok. Dôvodom je, že 28. júla 2014 nerozhodla na hlavnom pojednávaní o vzatí do väzby Ivana Š., ktorý následne vraždil. O jej vine či nevine rozhodne disciplinárny súd.

Ivan Š. bol obžalovaný z nebezpečného vyhrážania bývalej družke. Tú napokon vlani v auguste zavraždil v obci Liptovská Lúžna. O život pripravil aj jej matku, následne si siahol na život. Generálna prokuratúra SR skonštatovala, že trestný čin umožnilo mužovi spáchať pochybenie sudkyne, ktorá ho ponechala na slobode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu