Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Sudkyňa nevzala vraha do väzby a zabil dvoch ľudí: Čo jej hrozí?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com,)

BRATISLAVA – Ružomberská sudkyňa Miriam P., ktorá nevzala do väzby Ivana Š. a ten potom v auguste minulého roka vraždil v Liptovskej Lúžnej, by sa mala v pondelok postaviť pred disciplinárny senát. Potvrdil hovorca najvyššieho súdu Matej Kereš.

Návrh na stíhanie tejto sudkyne dal minister spravodlivosti Tomáš Borec. Navrhuje zníženie platu o 70 percent na jeden rok. Podľa názoru Boreca sudkyňa pochybila, rozhodnúť o tom ale môže disciplinárny súd. 

Ivan Š. 18. augusta zavraždil v obci Liptovská Lúžna v okrese Ružomberok bývalú družku (45 r.) a jej matku (65 r.). Pri miestnom obchode našli potom zastreleného aj 42-ročného Ivana Š. Generálna prokuratúra v septembri v stanovisku k prípadu uviedla, že zodpovednosť za to, že Ivan Š. bol na slobode, nesie sudkyňa. 

Ivan Š. čelil obžalobe z nebezpečného vyhrážania sa bývalej družke, ktorú napokon pripravil o život. Generálna prokuratúra upozornila, že ružomberská sudkyňa nerozhodla o jeho vzatí do väzby ani na hlavnom pojednávaní 28. júla 2014 a ponechala ho na slobode. Hlavné pojednávanie odročila na 10. septembra. Dozorujúca prokurátorka vraj upozornila telefonicky súd na to, že treba vziať Ivana Š. do väzby. Krajský súd v Žiline zase tvrdí, že o tom nie je žiadny záznam, pričom zákonná sudkyňa telefonické upozornenie poprela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu