Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ďalší "úlovok" z kancelárie Salmanovcov: Za štyri mesiace sme vybrali 5 miliónov a čo?

Rodinná kancelária, v ktorej sa dohadovali
Rodinná kancelária, v ktorej sa dohadovali "kšeftíky" (Zdroj: MARKIZA)

BRATISLAVA - Rodina zámožných podnikateľov sa čoraz viac topí v problémoch. Na verejnosť sa dostala ďalšia usvedčujúca videonahrávka z ich kancelárie, na ktorej sa syn Alexander chváli, ako si na daniach za krátky čas "privyrobili" milióny eur. Neznámemu mužovi na videu tiež prezrádza svoj tajný recept na to, ako sa dá na Slovensku veľmi rýchlo zbohatnúť. Prepis rozhovoru priniesol denník Plus jeden deň.

Ďalšie usvedčujúce video z kancelárie veľkopodnikateľov uzrelo svetlo sveta necelé dva mesiace po tom, čo Tv Markíza zverejnila nahrávku z roku 2010, na ktorej Salmanovci dohadovali 290-tisícový úplatok pre štátnu úradníčku. Odvtedy už bolo voči nim vznesené obvinenie z podplácania a piaty týždeň trávia vo väzbe. Sergej Salmanov navyše čelí aj obvineniu z podvodu, pri ktorom chcel podľa prokuratúry od štátu vylákať 75,5 milióna eur.

Posledná z nahrávok zachytáva rozhovor medzi Salmanovom mladším a neznámym mužom, ktorému sa chváli ako jednoducho sa dá na "kšeftoch" s DPH  nabaliť. "Ja ti poviem tak, že my sme tu za štyri mesiace vybrali päťku, päť miliónov, a sme tu. Vybral to jeden človek stále a čo," pýši sa Alexander a hneď vysvetľuje svoj recept na bohatstvo. "Keby sme žili v komunizme, tak si to nikdy v živote nedovolíš, lebo demokratizmus je v tom na pi*u, že ty máš slobodu sa brániť," dodáva.

Napriek tomu, že od vypuknutia kauzy ide už o štvrtý záznam z kancelárie podnikateľov, polícia im zatiaľ žiadne obvinenie nepridala a k novým dôkazom sa odmieta vyjadrovať.

Prepis rozhovoru Alexandra Salmanova (A) s neznámym mužom (N):

N: Počul si to, ne?

A: Ne.

N: Päťdesiat miliónov eur vybrali, robili s hliníkom a zinkom, za štyri roky vybrali 50 miliónov eur, čo je dosť.

A: Ja ti poviem tak, že my sme tu za štyri mesiace vybrali päťku, päť miliónov, a sme tu. Vybral to jeden človek stále a čo. Celé to je o tom, že ja ti poviem, na čom sa zakladá tento oj*b. Tento oj*b sa zakladá na tom, že ty, keď máš, keď si neni, keď vieš, ako čo si oni všetko môžu dovoliť, policajti a celkovo vyšetrovatelia, tak vieš proste, že ten systém je o ko**te. Keby sme žili v komunizme, tak si to nikdy v živote nedovolíš, lebo demokratizmus je v tom na p**u, že ty máš slobodu sa brániť. Každý tuší, že to je oj*b, ale to ešte všetci iba tušia. A to ešte musia dokázať... aj na AB-čke (firma AB Cosmetics, pozn. red.) sme tak vybrali, šak na AB-čke sme vybrali 5 miliónov eur do pi**, plus ešte k tomu sme vybrali, hentam vybrali 470, no 440 na DPH... vybrali sme aj 200 a ešte 9-tisíc euro nám prišlo vtedy na začiatku, čo bolo akože oficiálne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu