Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Salmanovci ostávajú vo väzbe: Stíhajú ich za stotisícový úplatok

Salmanovci predvedení na súd
Salmanovci predvedení na súd (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Podnikateľ Sergej Salmanov a jeho syn Alexander budú aj naďalej stíhaní vo väzbe. Rozhodol o tom dnes Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Potvrdila to hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Oboch stíhajú za to, že pracovníčke daňového úradu sľúbili stotisícový úplatok. Polícia už vyšetrovanie ukončila a prokuratúra na oboch podala obžalobu.

"Súd v Pezinku dnes zamietol žiadosť obvineného Alexandra Salmanova o prepustenie z väzby na slobodu a súčasne rozhodol o ďalšom ponechaní obidvoch obvinených Alexandra Salmanova a Ing. Sergeja Salmanova vo väzbe z dôvodu konania po podaní obžaloby prokurátora. Obidvaja obvinení proti obidvom rozhodnutiam podali sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR," informovala Predajňová.

pojednavanie Salman Sergej st.
Polícia Sergeja Salmanova a jeho syna Alexandra obvinila z korupcie v apríli tohto roku a odvtedy sú vo väzbe. Hrozí im trest odňatia slobody na päť až 12 rokov. Sergeja Salmanova stíhajú tiež za pokus o spáchanie 75-miliónového podvodu. Alexandra Salmanova nedávno odsúdil súd za streľbu pred bratislavským hotelom a potrestal ho pokutou 3500 eur. Odsúdili ho za výtržníctvo, strieľal na unikajúce auto s Ľubomírom S., bývalým obchodným partnerom jeho otca.

pojednavanie Salman Alexander ml

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu