Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Na podnikateľov Salmanovovcov chystajú obžalobu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na podnikateľov Salmanovovcov sa podľa televízie TA3 chystá obžaloba. Obvinení sú z podplácania pracovníčky daňového úradu.

Ako televíziu TA3 informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová, v súčasnosti prebiehajú už len záverečné úkony vyšetrovania. Spisový materiál bude podľa nej zrejme predložený prokurátorovi na záverečné posúdenie a rozhodnutie.

Salmanovovci tvrdia, že ide o vykonštruovanú kauzu. Najvyšší súd ich vzal v apríli do väzby. Aj napriek chystanej obžalobe sa Sergej Salmanov snaží dostať na slobodu, proti rozhodnutiu o väzbe podal sťažnosť a v utorok 3. septembra o nej bude rozhodovať Špecializovaný trestný súd.

Sergej sa obrátil aj na ústavný súd. Tvrdí, že vo väzbe je protiprávne a požaduje tiež odškodné 10-tisíc eur. Prokurátor to odmieta, podľa TA3 má o ďalší dôvod na väzbu viac. "Prokurátor rozšíril dôvody o takzvanú útekovú väzbu, kde existuje obava, že by obvinený mohol utiecť alebo vyhýbať sa trestnému stíhaniu," uviedla Predajňová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu