Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Otvorený Paška: Klamali vám, Hedvigu Európsky parlament nevypočul

Jaroslav Paška
Jaroslav Paška (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/BRUSEL - Viaceré slovenské médiá priniesli nepravdivú informáciu o údajnom verejnom vypočutí Hedvigy Žákovej-Malinovej Európskym parlamentom (EP), uviedol dnes slovenský poslanec europarlamentu Jaroslav Paška (SNS).

Podpredseda parlamentnej frakcie Európa slobody a demokracie v dnešnom stanovisku upozornil, že v záujme objektivity informácií a predídeniu manipulácie s verejnou mienkou treba uviesť, že ani Európsky parlament, ani žiadny z jeho oficiálnych výborov sa v týchto dňoch prípadom Hedvigy Žákovej-Malinovej nezaoberal.

"Kuloárnu debatu zorganizovanú poslankyňou Európskeho parlamentu, pani Edit Bauer dňa 23. apríla 2013, na ktorú si pani poslankyňa pozvala do Európskeho parlamentu svojich priateľov a hostí, nie je v žiadnom prípade možné vydávať za oficiálne rokovanie Európskeho parlamentu tak, ako sa uvádza v nepravdivých tlačových správach viacerých agentúr," uviedol Paška.

Europoslanec dodal, že stanoviská, hodnotenia a výroky účastníkov z tohto stretnutia, prezentované v médiách k prípadu Hedvigy Žákovej-Malinovej, nemôžu byť oficiálnymi postojmi EP, jeho výborov, alebo orgánov, ale len osobnými názormi tých, ktorí prijali pozvanie pani Bauer na stretnutie s Hedvigou Žákovou–Malinovou a jej advokátom.

"Cieľom stretnutia zorganizovaného pani poslankyňou Bauer, ktoré sa zaoberalo prípadom Hedvigy Žákovej–Malinovej a následne vydanej, účelovo formulovanej tlačovej správy, má byť pravdepodobne ovplyvnenie verenej mienky, ako aj ďalšieho priebehu vyšetrovania tohto prípadu," predstavil svoj názor poslanec Paška.

"Tento prípad už dávno presiahol kategóriu krivdy voči príslušníčke národnostnej menšiny. Ide o porušenie základných ľudských práv európskeho občana, čo Európska únia nemôže nechať bez povšimnutia," podotkla v utorňajšej správe pre médiá o svojom vystúpení na pôde EP europoslankyňa Edit Bauer (SMK).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu