Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ďalší údajný mafián na slobode: Kvôli chybe súdu prepustili Černákovho komplica!

Miloš K. (vľavo) je bývalým spoločníkom bossa Černáka
Miloš K. (vľavo) je bývalým spoločníkom bossa Černáka (Zdroj: SITA,TASR)

BRATISLAVA – Súdy opäť pochybili! Už dva dni behá po slobode údajný mafián a komplic Mikuláša Černáka, ktorého v stredu po roku a pol prepustili z väzby. Údajného mafiána Miloša K. v minulosti obžalovali z lúpeže, vydierania a úverového podvodu, za čo mu hrozil až 15-ročný trest. Odvolací súd ho však tento týždeň prepustil kvôli nezmyselným prieťahom.

Proces s Milošom K., komplicom údajného bossa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka, sa ťahá už niekoľko mesiacov. Tento týždeň však došlo k nečakanému zvratu. Údajný mafián obžalovaný z lúpeže, vydierania aj úverového podvodu sa ocitol na slobode. „Krajský súd v Bratislave dňa 23. 01. 2013 o sťažnosti obžalovaného M.K. rozhodol tak, že zrušil uznesenie OS Bratislava II zo dňa 17. 12. 2012 a obžalovaného prepustil z väzby na slobodu,“ potvrdil pre Topky hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Dôvodom majú byť neprístupné prieťahy okresného súdu, pre ktoré obžalovaného už dlhšie nemohli držať vo väzbe. „Závažným spôsobom bolo porušené jeho ústavné právo na prejednanie veci bez prieťahov,“ vysvetlil Adamčiak. Rozhodnutie je právoplatné a Miloš K. si tak už dva dni užíva slobodu, čo nám potvrdil aj zdroj z jeho okolia, ktorý ho nedávno videl pohybovať sa po Banskej Bystrici.

Súd s Černákom a jeho komplicmi začal ešte v roku 1999 priamo v banskobystrickej väznici za prísnych bezpečnostných opatrení. Milošovi K. sa však darilo vyše roka pred spravodlivosťou ukrývať až ho nakoniec v Prahe dolapilo české komando. Aj to až po niekoľkých pokusoch, pretože výrazne zmenil svoju vizáž a identifikovali ho tak až podľa odtlačkov prstov.

Miloš K. svoju vinu popiera a tvrdí, že s organizáciou úverového podvodu a s vydieraním, z ktorých je obžalovaný, nemá nič spoločné a do všetkého bol zatiahnutý. Podľa obžaloby mal v apríli 2010 poškodenému Michalovi V. násilím vziať Audi A4 a zorganizovať jeho fiktívny predaj cez lízingovú spoločnosť.

Fiktívny predaj luxusného Audi

Skupinka mužov sa mal v apríli 2010 stretnúť pred obchodným centrom Avion v Bratislave. Miloš K. tvrdí, že na miesto prišiel za obžalovaným Petrom S. a ďalšími dvoma ľuďmi, ktorí ho požiadali o 800-eurovú pôžičku, aby spomínané Audi A4 mohli prefinancovať prostredníctvom lízingovej spoločnosti. Za odmenu mal od nich získať 2 tisíc eur.

Aby si však bol istý, že peniaze mu vyplatia, dohodli sa, že peniaze od lízingovej spoločnosti mu budú vyplatené na účet jeho známeho. "Medzitým, keď ten lízing prebiehal, volalo mne na mobil niekoľko skupín ľudí. Najprv to boli od jakšíkovcov, potom to boli od sýkoriek a každý tvrdil, že to je jeho vozidlo," povedal Miloš K.  a dodal, že Michal V. asi auto niekomu zobral a až vtedy sa dozvedel, že bolo kradnuté. Luxusné Audi za viac ako 28 tisíc eur spolu so šiestimi tisícami eur nakoniec podľa Miloša K. odovzdali mužovi, ktorý má blízko k jednému z bossov sýkorovcov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu