Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kauza dokladov s dátumom 30. februára rozlúštená: Slovák je Albánec!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

FULDA/BRATISLAVA - Prípad Slováka, ktorého mali v Nemecku zadržať v nedeľu s tromi dokladmi, na ktorých mal uvedený dátum narodenia 30. februára, má zaujímavé rozuzlenie. Ako sa nám podarilo zistiť, muž nie je Slovák.


Pas, občiansky a vodičský preukaz. To všetko predložil muž  v nemeckom meste nemeckým policajtom, mysliac si, že už o malú chvíľu bude bez problémov pokračovať v jazde. Muži zákona zostali prekvapení, keď sa zastavili pri jeho dátume narodenia. Na všetkých troch dokladoch totiž stálo, že sa narodil 30. februára.

Ako pre Topky uviedol Christian Stahl z policajného prezídia v stredonemeckom meste Fulda, 39-ročný muž je zrejme Albánec, ktorý doklady sfalšoval pravdepodobne preto, aby získal štátnu príslušnosť niektorého z členských štátov EÚ. "Takto mohol nerušene pricestovať na územie EÚ a uchádzať sa o prácu," vysvetlil Stahl.

Informáciu, že v skutočnosti nešlo o Slováka, ako najprv informovali nemecké médiá, nám potvrdilo aj slovenské Ministerstvo zahraničných vecí. „Prípad je niekoľko dní starý. Nešlo o občana SR, ale o bližšie nešpecifikovaného cudzinca, ktorý mal veľmi zlé falzifikáty slovenských dokladov,“ uviedol hovorca rezortu diplomacie Boris Gandel.

Policajti muža vzali na policajnú stanicu, kde zisťovali jeho identitu. Okrem falšovania dokladov je obvinený aj z porušenia imigračných zákonov. Prepustili ho na kauciu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu