Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Lipšic na gorilie obvinenia: Nenechám sa zastrašiť oligarchami!

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda strany Nová Väčšina a bývalý minister vnútra Daniel Lipšic v súvislosti s medializovanými informáciami o jeho trestnom stíhaní vyhlásil, že sa nenechá zastrašiť. Povedal to dnes pred novinármi v Košiciach.

Polícia začala ďalšie trestné stíhanie v súvislosti s kauzou Gorila. Informuje o tom spravodajský portál Hospodárskych novín (HN) hnonline.sk s tým, že podozrivým má byť bývalý minister vnútra Daniel Lipšic.

Podľa portálu ide o viaceré prečiny a zrejme aj o zločin zneužívania právomocí verejného činiteľa. Ako uvádzajú HN, Lipšic sa toho mal dopustiť napríklad zverejnením blogu "O Gorile a Kačke", v ktorom naznačil, že spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák mal vyplatiť exministrovi Jirkovi Malchárkovi províziu.

„Už pred pár mesiacmi som mal informáciu, že viacerí oligarchovia, biele goliere, tlačia na generálnu prokuratúru, aby začali trestné stíhanie voči mne a ďalším ľuďom, ktorí nariadili vyšetrovanie kauzy Gorila,“ uviedol Lipšic. Podčiarkol, že sme v opäť v dobe, kedy nie sú stíhaní priami aktéri Gorily, ale tzí, ktorí voči Gorile konali, vystupovali a vyjadrovali sa k nej. Dodal, že v tomto prípade nejde len o jeho osobu, ale aj o viacerých poctivých policajtov, novinárov, ale aj bežných ľudí. „Chcem povedať za všetkých ľudí, ktorých sa to môže týkať a ktorí majú pocit, že sú možno v defenzíve, že sa nenecháme zastrašiť,“ prehlásil Lipšic.

Trestné stíhanie nepriamo s tým, že  parlamente upozornil na to, že predkladaný návrh zákona o obnoviteľných zdrojoch prinesie 30 miliónov eur ročne počas pätnástich rokov pre finančnú skupinu Penta. „O niekoľko dní na to začala generálna prokuratúra trestné stíhanie, ktoré má smerovať voči mojej osobe. Je to len náhoda?“ zamýšľa sa Lipšic. Poukázal na to, že trestné stíhanie sa týka rozhodnutí a vyjadrení spred roka.

„Tu nejde o neznámeho páchateľa. ministrom vnútra v tom čase som bol ja. Nech generálna prikuratúra nájde odvahu a nech ma obviní,“ dodal Lipšic.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu