Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Lipšic láka ďalšími informáciami o Gorile, ľudia vraj potrebujú nádej

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Daniel Lipšic plánuje o týždeň vystúpiť v parlamente s novými informáciami súvisiacimi s kauzou Gorila.

"V rámci rozpravy v pléne by som chcel vystúpiť aj s ďalšími skutočnosťami, pretože ľudia v tejto krajine potrebujú nádej na spravodlivosť," uviedol dnes na rokovaní Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť, na ktorom minister vnútra Robert Kaliňák predniesol Správu o aktuálnom stave šetrenia kauzy Gorila. Kaliňák by mal správu predniesť aj v pléne národnej rady vo štvrtok 7. februára.

Podľa Lipšica kauza Gorila nie je len kauzou druhej Durindovej vlády. "Ale ako sa ukazuje pri paroplynovom cykle aj kauzou pána Fica, pretože doteraz nevedel dať odpoveď na to, či bol, alebo nebol v konšpiračnom byte," povedal Lipšic novinárom po rokovaní výboru. "Podľa mojej mienky slušní ľudia do konšpiračných bytov finančných skupín nechodia," dodal.

Lipšic si myslí, že v kauze nie sú vyšetrované osoby podozrivé z korumpovania, ale tí, ktorí sa snažili kauzu vyšetriť a informovať o nej. Podľa jeho slov dnes reálne rozhodovanie na generálnej prokuratúre ovplyvňujú kriminálne biele goliere. "Príde čas, a nebude to dlho trvať, keď budú kriminálne biele goliere tam, kde patria - za mrežami," vyhlásil.

Lipšic sa vyjadril aj k informáciám o pohybe prezidenta v lete roku 2009, ktoré poskytol poslancom výboru minister vnútra Robert Kaliňák. "Nemám dôvod spochybňovať vyjadrenie úradu (na ochranu ústavných činiteľov, pozn. red), len preto, že s mnohými krokmi pána prezidenta nesúhlasím," povedal Lipšic. Podľa jeho slov nateraz nepotrebuje žiaden ďalší dôkaz, o tom, kde bol prezident Ivan Gašparovič počas nešťastnej poľovačky, pri ktorej zahynul lesník. "Videli sme aj knihu jázd," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu