Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Náhly zvrat vo vyšetrovaní tragédie: Rezešovej chcú výrazne znížiť trest!

(Zdroj: profimedia.sk)

BUDAPEŠŤ – Už ani maďarská polícia netvrdí, že Eva Varholíková-Rezešová, ktorá vlani v auguste usmrtila štyroch pasažierov na diaľnici M3, bola v čase nehody pod vplyvom drogy.

Ako píše denník Blikk, v krvi obvinenej sa krátko po nehode nachádzali stopy opiátov. To však preukázal iba rýchly test, naopak neskoršie lekárske vyšetrenie už nepreukázalo v krvi žiadne stopy po drogách. Exministrova dcéra sa obhajovala tým, že požila predpísaný liek, ktorý spomínané opiáty v sebe obsahoval. Samotné lieky sa síce v aute ani jej osobných veciach nenašli, ale obvinená dokázala predložiť lekárske potvrdenie, podľa ktorého mala takéto tabletky naozaj predpísané.

A z fľaše vodky, ktorá sa našla v aute, sa Rezešová napila až po nehode, tvrdí obhajoba. Ak sa podarí dokázať, že nehodu nespôsobila pod vplyvom návykových látok či alkoholu, môže to znamenať výrazné zníženie trestu. Mohlo by ísť o rozsudok vo výške 2 - 8, namiesto 5 -10 rokov.

Tridsaťpäťročná Rezešová 21. augusta v skorých ranných hodinách spôsobila na diaľnici M3 nehodu, keď vrazila do osobného auta značky Fiat, ktoré následne po náraze do zvodidiel vzbĺklo. Zo štvorčlennej posádky traja uhoreli v troskách auta, štvrtá osoba, 54-ročná žena, sa z auta dostala von. Na následky poranení o dva dni neskôr v nemocnici zomrela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu