Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Belizské ministerstvo pre imigráciu rozhodlo: Mellovi zrušilo trvalý pobyt!

Karol Mello
Karol Mello (Zdroj: sps)

BELMOPAN/BRATISLAVA - Belizské úrady zrušili slovenskému občanovi Karolovi Mellovi povolenie na trvalý pobyt. Informoval o tom dnes miestny spravodajský server reporter.bz.

O zrušení príslušného povolenia podľa reporter.bz rozhodlo belizské ministerstvo pre imigráciu. Svoj krok zdôvodnilo tým, že Karol Mello získal trvalý pobyt v krajine na základe falošných údajov.
      
Podľa svojho právneho zástupcu Godfreyho Smitha chce Karol Mello napriek tomu zostať v Belize, pričom je pripravený akceptovať prípadné dôsledky.
      
Belize síce nemá so SR dohodu o vydávaní podozrivých osôb na trestné stíhanie, môže však Karola Mella vyhlásiť za personu non grata formou vykonávacieho dekrétu, proti ktorému nie je možné podniknúť ďalšie právne kroky.
      
Súd v belizskej metropole Belmopan najhľadanejšieho Slováka oslobodil od dvoch žalôb z porušenia imigračných zákonov: z krivej výpovede a z falšovania pasu. Obhajoba docielila jeho oslobodenie s tým, že žaloby boli vecne slabé a v jednom prípade už vypršala šesťmesačná lehota.
      
Obhajca Godfrey Smith nevylúčil, že príslušné orgány sa môžu opätovne pokúsiť voči jeho klientovi vzniesť obvinenie z krivej výpovede.
      
Karol Mello je na Slovensku obvinený zo zorganizovania vraždy bývalého policajta v Moste pri Bratislave v roku 2004. Akcia však vrahom nevyšla a namiesto expolicajta prišli o život jeho družka a desaťročný syn. Polícia Karola Mella a ďalšie štyri v slovenskom podsvetí známe osoby nedávno obvinila aj z účasti na vražde bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho a podozrieva ho aj z účasti na ďalšej vražde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu