Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Novinka z Belize: Turista Mello sa vyhol súdu, poslal manželku!

Karol Mello
Karol Mello (Zdroj: sps)

BELMOPAN - Slovenský občan Karol Mello podal žalobu na vládu Belize za to, že mu zrušila povolenie na trvalý pobyt. Informoval o tom spravodajský server 7Newsbelize.com.

Súdny proces vo veci sa má začať 17. septembra. Už v utorok sa však pred správnym súdom v metropole Belmopan konalo prvé prípravné pojednávanie, na ktoré prišla len jeho manželka Zuzana.

Prostredníctvom žaloby sa chce najhľadanejší Slovák domôcť obnovenia povolenia na trvalý pobyt, ktoré mu v rámci snáh o jeho vydanie do SR odobralo belizské ministerstvo pre imigráciu. Tento krok zdôvodnilo tým, že Slovák získal trvalý pobyt v krajine na základe falošných údajov.

Belize síce nemá so Slovenskou republikou dohodu o vydávaní podozrivých osôb na trestné stíhanie, môže však Karola Mella vyhlásiť za personu non grata formou vykonávacieho dekrétu, proti ktorému nie je možné podniknúť ďalšie právne kroky.

Mello (42)  je na Slovensku obvinený zo zorganizovania vraždy bývalého policajta v Moste pri Bratislave v roku 2004. Akcia však vrahom nevyšla a namiesto expolicajta prišli o život jeho družka a desaťročný syn. Polícia ho nedávno obvinila aj z účasti na vražde bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho a podozrieva ho i z účasti na ďalšej vražde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu