Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Výzva pre prokuratúru: Vysvetlite, v čom klamala Hedviga Malinová!

Hedviga Malinová
Hedviga Malinová

BRATISLAVA - Mimovládna organizácia Aliancia Fair-play (AFP) dnes prostredníctvom médií vyzvala Generálnu prokuratúru SR, aby vysvetlila ako a kedy sa mala Hedviga Žáková Malinová dopustiť krivej výpovede.

"Obvinenie voči nej vzniesli bez toho, aby uviedli, v čom mala konkrétne klamať a túto informáciu  jej neposkytli doteraz. AFP sa domnieva, že je neakceptovateľné, aby bol akýkoľvek občan Slovenska taký dlhý čas vystavený tlaku a neľudskému zaobchádzaniu," píše sa vo vyhlásení organizácie.
      
Tá pripomína, že námestník generálneho prokurátora Ctibor Košťál aj vo štvrtok odmietol povedať, v čom konkrétne mala Malinová klamať. Jej stíhanie pre túto vec napriek tomu pokračuje už šesť rokov a GP SR dokonca žiada vyšetrenie duševného stavu Malinovej v psychiatrickom ústave.
      
"AFP ďalej prokuratúru vyzýva, aby verejnosti vysvetlila, prečo prokuratúra naďalej spolupracuje so znalcom Petrom Labašom, ktorý sa verejne diskreditoval, keď sa traja lekári v médiách dištancovali od spolupráce na jeho znaleckom posudku ako aj od jeho záverov. Taktiež sa ukázalo, že nehovoril pravdu, keď uvádzal v posudku východiskové dokumenty, ktoré vôbec neexistujú,"
píše sa ďalej v stanovisku organizácie.
      
Prokuratúra podľa AFP v tomto prípade doteraz ignoruje veľké množstvo dôkazov, ktoré naznačujú, že sa útok stal. Svojou nečinnosťou tak údajne vytvorila priestor preto, aby bol tento možný trestný čin premlčaný. "Konanie prokuratúry pôsobí podľa AFP jednostranne v snahe za každú cenu dokázať Hedvige Malinovej 'nejaké' klamstvo," dodáva organizácia.
      
Predstavitelia AFP dnes aj preto plánujú o 16.00 h priniesť pred Úrad vlády SR kvety a ospravedlniť sa jej za postup štátnych orgánov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu