Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kauza Malinová opäť na scéne: Hedvigu chcú zavrieť na psychiatriu!

Hedviga Malinová-Žáková
Hedviga Malinová-Žáková

BRATISLAVA – Vyšetrovanie kauzy Malinová ani po šiestich rokoch stále nie je na konci. V utorok bola Hedviga na ďalšom psychiatrickom vyšetrení, ktoré jej nariadila generálna prokuratúra.

Incident, kedy mali Hedvigu Malinovú-Žákovu zbiť kvôli tomu, že hovorila po maďarsky, zarezonoval prvýkrát médiami ešte v roku 2006. Hedvigu si na psychiatriu predvolali s cieľom zistiť, či v čase údajného útoku netrpela, ale tiež či v súčasností netrpí žiadnou duševnou chorobou.

Malinová-Žáková však vyšetrovacím orgánom nedôveruje od momentu, kedy bola obvinená z krivej výpovede. Preto sa rozhodla zaťato mlčať aj na poslednom psychiatrickom vyšetrení. „Bol to viac-menej iba všeobecný rozhovor,“ povedal pre denník SME advokát Roman Kvasnica. Tiež dodal, že pokiaľ jeho klientka bude predvolaná na ďalšie vyšetrenie, zúčastní sa ho, avšak komunikovať nebude.

„Pán doktor sa vyjadril, že existuje pravdepodobnosť, že nariadi ústavné pozorovanie,“ informovalo SME. Obvinenej Hedvige po vyšetrení veľmi do reči nebolo: „Ako obvinená mám právo nevypovedať. Toto právo aj využívam,“ ohradila sa. Ako znalci, tak aj prokuratúra sa k prípadu odmietli vyjadrovať.

Brutálny útok na študentku, ktorý nadlho rozdelil slovenskú spoločnosť, sa odohral v auguste 2006. Vtedy 23-ročné dievča, ktoré išlo na skúšku, prepadli v Nitre dvaja holohlaví muži. Dokopali ju a počarbali jej oblečenie protimaďarskými heslami.

V máji 2007 polícia Hedvigu obvinila z krivej výpovede a krivej prísahy. Podľa advokáta Kvasnicu doteraz nevedia, z čoho je vlastne odvinená. V prípade padali aj ďalšie trestné oznámenia, dokonca na vtedajšieho premiéra Fica, ktorý mal nezákonne nahliadnuť do spisu. Hedvigin prípad sa dostal až na európsky súd do Štrasburgu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu