Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Hokejista Ščurko na súd neprišiel, je chorý

Ladislav Ščurko
Ladislav Ščurko

KOŠICE – Ďalšie pojednávanie v kauze hokejistu Ladislava Ščurku sa dnes malo konať na Okresnom súde Košice I. Samotný obžalovaný Ščurka na súd nedorazil. Ospravedlnil sa, že je chorý a preto ďalšie pojednávanie bude až 29. marca. Hokejista je momentálne stíhaný na slobode. Súd ho ešte v novembri minulého roku prepustil z vyšetrovacej väzby.

Samotný hokejista tvrdí, že je nevinný. Podľa obžaloby čelí obvineniu z vraždy rozhodcu Mareka Liptaja, ktorého mal dobodať 5. januára 2008 na odpočívadle medzi Košicami a Prešovom. Kým v prípravnom konaní sa k vražde priznal, neskôr svoju výpoveď zmenil a tvrdil, že rozhodcu zavraždila tipovacia mafia.

Keďže sa bál, tak najprv vinu zobral na seba, ale výpoveď zmenil až v júli 2010 preto, lebo až po takom čase našiel odvahu brániť sa. Navyše bol podľa vlastných slov pri vypočúvaní v strese, pretože vyšetrovatelia ho mali presviedčať, že všetky dôkazy smerujú proti nemu.

L. Ščurka po prepustení z väzby nezavesil korčule na klinec, ale opäť začal hrať hokej. Bývalý hráč prvoligového HC Košice, je v súčasnosti platným hráčom hokejového klubu v Gelnici, ktorý hrá druhú ligu. V Gelnici aj býva spolu s rodičmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu