Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Tipos víta rozhodnutie ÚS, chyby súdov nahrávali Lemikonu

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Vedenie národnej lotériovej spoločnosti Tipos víta skutočnosť, že Ústavný súd SR sa stotožnil s jej námietkami, ktoré smerovali proti formalistickému a zjednodušenému posúdeniu sporu s dôrazom na rozsiahle mimoriadne dovolanie generálneho prokurátora, priebeh konania pred všeobecnými súdmi a námietkami týkajúcimi sa zloženia dovolacieho senátu Najvyššieho súdu SR, ktorý v novembri 2010 vo veci rozhodoval. Konštatuje to stanovisko Tiposu k nálezu ÚS, ktoré poskytol hovorca spoločnosti Rastislav Čépe.

Tipos obstál pred Ústavným súdom so svojou sťažnosťou, ktorá smerovala proti rozsudku dovolacieho senátu NS z novembra minulého roka. Spomínaný rozsudok sa týkal nárokov uplatnených cyperskou spoločnosťou Lemikon Limited kvôli údajnému porušovaniu know-how, ochranných známok a nepeňažných nárokov bývalej Športky. Tipos v ústavnej sťažnosti, ktorú prijal ÚS na ďalšie konanie v máji tohto roka, namietal, že v dovolacom konaní boli porušené základné práva na súdnu ochranu, právo nebyť odňatý zákonnému sudcovi a právo na spravodlivé súdne konanie.

"Ústavný súd rozhodol o našej sťažnosti 18. októbra, teda asi päť mesiacov od jej podania. Spoločnosti Tipos sa týmto súdnym rozhodnutím otvára možnosť na spravodlivé a opätovné prejednanie mimoriadneho dovolania generálneho prokurátora a následne celého sporu, ktorý zaťažuje nielen lotériovú spoločnosť, ale aj hráčsku verejnosť viac ako desať rokov," vyhlásil predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Tiposu Miloš Ronec.

Lotériová spoločnosť má teraz podľa neho veľkú šancu uspieť pred súdmi, na ktoré by sa mal celý prípad vrátiť. "Sme  presvedčení, že  ktosi vykonštruoval celú kauzu, lebo má zálusk na majetok Tiposu. Po úspechu na Ústavnom súde však veríme, že uspejeme aj pred všeobecnými súdmi, na ktoré by sa mal spor vrátiť na doplnenie dokazovania a  v konečnom dôsledku sa nikto nebude môcť špekulatívne obohatiť na úkor národnej lotériovej spoločnosti," dodal Ronec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu