Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Lúpež v rýchliku! Tomáš a Denisa chytili cestujúceho pod krk a ukradli mu peniaze, útočníkom hrozí basa

Vlaková lúpež v rýchliku Zobraziť galériu (2)
Vlaková lúpež v rýchliku (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

GALANTA – Policajti z Galanty a Levíc objasnili vlakovú lúpež. Tá sa stala v rýchliku Tekov, v ktorom 17-ročný Tomáš a 29-ročná Denisa okradli mladíka po tom, ako ho chytili pod krk a zatlačili do sedadla.

Lúpež sa odohrala v rýchliku Tekov, pred železničnou stanicou Galanta. Podľa polície sa 17-ročný Tomáš a 29-ročná Denisa chceli dostať domov, no chýbali im peniaze.

Čítajte aj: Ďalšia dráma v bratislavskom klenotníctve!: Gangu lupičov plán zlyhal, policajti zverejnili VIDEO

Vo vagóne si preto vytipovali mladíka. Mužovi sa najskôr začali vyhrážať, potom ho chytili pod krk a zatlačili do sedadla. Útočníkom nakoniec podal sto eur, keďže sa bál, že mu ublížia.

Po tom, čo páchatelia z vlaku vystúpili, z ukradnutých peňazí si kúpili lístok do Banskej Bystrice, zvyšné peniaze minuli v galantskom nákupnom centre.

Vlaková lúpež v rýchliku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

Galantskí policajti ihneď preverili kamerové záznamy, stotožnili osoby a požiadali o spoluprácu kolegov z Nitrianskeho kraja. Tí zadržali hľadané osoby krátko po 14. hodine. „V putách smerovali rovno pred galantského vyšetrovateľa, ktorý ich obvinil zo zločinu lúpeže spolupáchateľstvom,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Lístok domov ich teraz bude stáť oveľa viac. „Za lúpež spolupáchateľstvom im v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov,“ doložila Linkešová.

Viac o téme: PolíciaVlakLúpež
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu