Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vodič z Bánovského okresu si poriadne zavaril: Jazdil pod vplyvom viacerých drog

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Policajti z Bánoviec nad Bebravou odhalili vodiča, ktorý jazdil pod vplyvom drog. Tieto u seba i skrýval. Tridsaťsedemročný muž z Bánovského okresu teraz čelí obvineniu zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Informoval o tom v piatok trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

"Vodiča Audi polícia zastavila a skontrolovala po tom, ako spáchal dopravný priestupok. Počas kontroly bol nervózny, zle artikuloval, bol dezorientovaný a nesúvislo odpovedal na otázky policajtov," uviedol Kudlička. Pretože policajti podľa neho nadobudli podozrenie, že vodič jazdí pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných látok, bol vyzvaný na dychovú skúšku.

"Tá ukázala negatívny výsledok. Vodiča preto vyzvali, aby sa podrobil toxikologickému vyšetreniu, s čím súhlasil. Výsledky orientačného skríningového vyšetrenia boli pozitívne, z testov bolo zrejmé, že vodič viedol vozidlo pod vplyvom metamfetamínu, cannabisu, amfetamínu a extázy," doplnil.

Obvinený policajtom následne vydal aj plastové vrecko so zaistenou sušinou, ako i plastové vrecko s obsahom kryštalickej látky, ktoré sa najskôr pokúšal ukryť pod sedadlo. "Výsledky expertízy potvrdili, že vrecúško obsahovalo účinnú zložku THC a v kryštalickom materiáli ide o metamfetamín," dodal Kudlička. Mužovi hrozí väzenie v trvaní od troch do desiatich rokov, na základe rozhodnutia Okresného súdu v Bánovciach nad Bebravou bude stíhaný väzobne.

Viac o téme: DrogyVodičPolícia Omamné látkyBánovce nad Bebravou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu