Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obvinenie Trnku dokazuje, že polícia má pri práci voľné ruky, tvrdí hovorca Smeru

(Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Obvinenie bývalého generálneho prokurátora Dobroslava T. len dokazuje, že polícia a prokuratúra majú pri svojej práci voľné ruky. V reakcii to uviedol hovorca koaličného Smeru-SD Ján Mažgút.

Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) víta konanie polície v medializovanom prípade nahrávok bývalého generálneho prokurátora Dobroslava T. "Idú v súlade s mojím heslom a názorom 'padni komu padni'. Ak bol porušený zákon, musí polícia konať," zdôraznil premiér po stredajšom (18. 12.) rokovaní vlády. Ministerka vnútra SR Denisa Saková (Smer-SD) zhodnotila obvinenie Dobroslava T. ako potvrdenie kvalitnej práce polície, ktorá si zodpovedne plní svoje povinnosti.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil Dobroslava T. za zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa. Skutku sa mal dopustiť v rokoch 2007 až 2014, keď po prevzatí zvukovej nahrávky Gorila od Mariana K. ju ukrýval a neodovzdal orgánom činným v trestnom konaní. Konať tak mal podľa polície s úmyslom zadovážiť majetkový prospech sebe a Marianovi K.

Možné obchodovanie s nahrávkou Gorily naznačuje údajný rozhovor Dobroslava T. s Marianom K., ktorého nahrávku v októbri zverejnil Denník N. Bývalému generálnemu prokurátorovi mal Marian K. nadávať, pretože sa vraj pokúsil Gorilou vydierať finančníka skupiny Penta Jaroslava Haščáka. Ten sa dištancoval od všetkých "domnelých aktivít", s ktorými má byť podľa komunikácie spájaný, a odmietol ich.

Viac o téme: ProkurátorObvineniaSmer-SDDobroslav TrnkaNAKAJán Mažgút
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu