Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Muž atakoval policajta, šoféroval aj napriek zákazu: Súd rozhodol o treste

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

BANSKÁ BYSTRICA - Nepodmienečný trest odňatia slobody na tri roky vymeral dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 55-ročného opatrovateľa Jozefa Bučka z Lučenca. Bučka hneď príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže eskortovali do väzenia.

Bučko v noci na 3.augusta 2017 v Lučenci viedol vozidlo Škoda Octavia a nezastavil na znamenie policajnej hliadke, dokonca na jedného z policajtov nasmeroval auto a ušiel. Policajti potom zistili, že šoféroval i napriek zákazu a navyše sa odmietol podrobiť testom na požitie alkoholu. Tým spáchal v súbehu zločin útoku na verejného činiteľa, prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia a prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Bučko tvrdil, že šoférovala mladá žena, ktorá s ním sedela vo vozidle, ale tá to poprela. Bučka ako vodiča videli aj policajti z hliadky, keď nezastavil na ich výzvu. Dvojica si pred definitívnym zastavením vozidla presadla, čo malo evokovať, že on nešoféroval. Rekonštrukcia pod gesciou súdu možnosť presadnutia vodiča a spoujazdca potvrdila a proti Bučkovi vypovedala aj spolujazdkyňa.

Bučka prvostupňový súd uznal za vinného a uložil mu tri roky odňatia slobody podmienečne. Tiež mu zakázal šoférovať na tri roky a uložil povinnosť ospravedlniť sa policajtovi, na ktorého nasmeroval auto. Proti verdiktu sa odvolal prokurátor i Bučko.

Žalobca požadoval nepodmienečný trest vzhľadom na kriminálnu minulosť Bučka a odvolací súd mu vyhovel. Bučko sa dožadoval doplniť dokazovanie, ale Krajský súd to zamietol. Sudca hneď nariadil výkon trestu, ktorý si Bučko odpyká v ústave so stredným stupňom stráženia. Ešte predtým mu demontovali monitorovací náramok, ktorý dostal po prepustení z väzby v tejto veci.

Viac o téme: TrestPolícia Banská BystricaJozef Bučko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu