Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zrážka vlaku a auta v Prievidzi: Vodič Ján (74) skončil v nemocnici, FOTO z miesta nehody

K nehode došlo v Prievidzi. Zobraziť galériu (4)
K nehode došlo v Prievidzi. (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

PRIEVIDZA - Záchranné zložky momentálne zasahujú pri nehode na Veľkolehotskej ceste v meste Prievidza. Na mieste došlo k zrážke vlaku a osobného auta. V osudnej chvíli vlakom cestovalo 45 ľudí, ľahké zranenia utrpela 32-ročná žena. V rukách zdravotníkov skončil vodič auta, 74-ročný Ján. Rozsah jeho zranení ale nateraz nie je známy.

Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru uviedla len to, že utrpel zranenia rôzneho rozsahu. "Hasiči vyslobodili zranenú osobu z havarovaného vozidla a vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia," doplnila. Na mieste sú aj prievidzskí dopravní policajti, ktorí momentálne dokumentujú udalosť. 

K nehode došlo v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium HaZZ)

Nerešpektoval zákaz vjazdu

Trenčianska polícia priblížila, že za volantom vozidla Hyundai Accent sedel 74-ročný Ján. Na spomínanom mieste je jednosmerná premávka a nachádza sa tam nechránené železničné priecestie. Auto ním prechádzalo presne v čase, keď tadiaľ smeroval aj motorový vlak. 

"Rušňovodič už nedokázal zrážke zabrániť. Vodič nerešpektoval dopravnú značku zákaz vjazdu. Po zrážke utrpel zranenia a bol odvezený do nemocnice v Bojniciach," spresnila polícia. Zástupcovia zákona doplnili, že vo vlaku sa ľahko zranila aj 32-ročná cestujúca. 

K nehode došlo v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium HaZZ)

"Počas akcie zameranej na železničné priecestia policajti skontrolovali celkom 23 železničných priecestí, 113 vozidiel a 48 osôb. Uložili 24 pokút na 115 € a alkohol zistili u jedného cyklistu," upozornila polícia v súvislosti s nehodou.

K nehode došlo v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium HaZZ)

Dopravný servis Zelená vlna na mikroblogovacej sieti Twitter upozorňuje, že úsek je momentálne neprejazdný.

Viac o téme: AutoVlakZrážkaPrievidza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu