Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Pálili vyše 200 kilometrov za hodinu, prešovskí policajti ich nezastavili: FOTO Nepríjemné prekvapenie v schránke

Polícia od 1. októbra 2019 vo zvýšenej miere využíva inštitút objektívnej zodpovednosti. Zobraziť galériu (3)
Polícia od 1. októbra 2019 vo zvýšenej miere využíva inštitút objektívnej zodpovednosti. (Zdroj: FB/Polícia SR - Prešovský kraj)

PREŠOV – Vodiči, ak porušíte predpisy a nezastavia vás policajti, neznamená to, že zákon vás nedobehne. Pokuta vám totiž môže pristáť priamo v poštovej schránke, lebo polícia od začiatku októbra viac využíva objektívnu zodpovednosť.

Diaľniční policajti v Prešove v rámci objektívnej zodpovednosti zadokumentovali rýchlosť vozidiel, ktorou približne jazdia vodiči „safety car“ na pretekoch F1. Namerané boli rýchlosti 234 a 222 km/h.

Polícia od 1. októbra
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Prešovský kraj)

Polícia od 1. októbra
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Prešovský kraj)

Ako už polícia avizovala, v záujme ochrany života a zdravia účastníkov cestnej premávky, v kontrolách nepoľaví. „Opätovne vám teda dávame na vedomie, že od 1. októbra 2019 polícia vo zvýšenej miere využíva inštitút objektívnej zodpovednosti. To znamená, že v prípade nedodržania dopravných predpisov, vám môže prísť pokuta priamo domov poštou bez toho, aby vás na ceste zastavili policajti,“ zdôraznili zástupcovia zákona. Tí tiež šoférom pripomenuli striktné dodržiavanie všetkých dopravných predpisov, aby sa predišlo nešťastiam na cestách. „Čo nevidieť, sú tu Vianoce, a všetci si chcú sadnúť za jeden stôl živí a zdraví,“ dodali policajti.

Viac o téme: Cestný pirátObjektívna zodpovednosťRýchla jazda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu