Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Prípad únosu a vraždy Poliaka sa chýli ku koncu: Prokuratúra žaluje Černáka a Kána

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BANSKÁ BYSTRICA – Prezentáciou listinných dôkazov pokračovalo dnes pred senátom Okresného súdu v Banskej Bystrici hlavné pojednávanie v prípade únosu a vraždy poľského podnikateľa Grzegorza Szymaneka.

Prokurátor trestného odboru Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky žaluje Mikuláša Černáka pre trestný čin brania rukojemníka a trestný čin vraždy a obvineného Jána Kána pre trestný čin vraždy, ktoré spáchali formou spolupáchateľstva. Predseda senátu odročil pojednávanie na 7. novembra a avizoval prednesenie záverečných rečí. Očakáva sa, že tiež vyhlási rozsudok.

Medzi listinnými dôkazmi v tomto prípade sú aj rozsudky poľských súdov nad skupinou poľských občanov, ktorí spolupracovali s Mikulášom Černákom a jeho ľuďmi. Podľa rozsudku chceli od príbuzných zajatého poľského podnikateľa Grzegorza Szymaneka výkupné štyristotisíc mariek, ale k peniazom sa nedostali, pretože ho Mikuláš Černák zavraždil. Za vraždy už na doživotie odsúdený bývalý boss banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák sa k únosu a vražde Szymaneka priznal.

Tvrdí však, že pri chate blízko Polomky na Poliaka strelil on prvý a druhú ranu zasadil obžalovaný Ján Kán. Ten to od začiatku popiera. Usvedčuje ho Alexander Horváth zvaný Šani, príslušník košického podsvetia. Podľa odsúdeného bývalého člena banskobystrického gangu Slavomíra Surového druhý výstrel na Szymaneka nepochádzal z ruky Jána Kána, ale nebohého príslušníka košického podsvetia Karola Kollárika. Toho už nebolo možné vypočuť, pretože ho zavraždili.

Ján Kán je stíhaný na slobode, podrobuje sa však probačnému dohľadu súdu. S médiami on ani jeho obhajcovia nekomunikujú. Obhajca Ľudovít Štanglovič uviedol, že vyhlásenie k prípadu dajú až po vyhlásení rozsudku.

Viac o téme: VraždaúnosSúd Grzegorz SzymanekMiláš Černák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu