Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Drsný prípad na D2, podvodník to najprv zahral na chudáčika: Nasledoval HOROR, zbraň aj vyhrážky!

Podvodníkom finta vyšla. Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Podvodníkom finta vyšla. Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Uplynulý štvrtok došlo na diaľnici D2 k scéne ako z akčného filmu. Vodič, ktorý sa stal obeťou podvodníka, sa však rozhodne nesmial. Trestný čin lúpeže momentálne vyšetrujú malackí policajti. Zástupcovia zákona zároveň apelujú na ostatných šoférov, aby sa mali na pozore.

Incident sa odohral okolo 10. hodiny dopoludnia na diaľnici D2 v smere do Brna. "Podľa doterajších informácií doposiaľ neznámy páchateľ na motorovom vozidle zn. BMW s evidenčným číslom Veľkej Británie začal tzv. „vyblikovať“ vozidlo idúce pred ním. Po jeho zastavení si od vodiča po anglicky pýtal peniaze, údajne na kúpu benzínu," priblížila polícia. To však bola len zámienka.

Prečítajte si aj: Zadržali päticu Slovákov: Nalákali ľudí na výhodné podmienky, takto pracovali v skutočnosti

Premyslený plán

Oslovený vodič švajčiarskej národnosti dal páchateľovi 50 eur. Mužovi sa však málilo, začal mu ponúkať prstene a retiazky, ak mu dá viac peňazí. Švajčiar odmietol. Agresor preto pritvrdil a vytiahol zbraň.

Ilustračná foto.
Zobraziť galériu (3)
Ilustračná foto.  (Zdroj: thinkstock.com)

"Pod hrozbou jej použitia mu vodič vydal ďalšiu finančnú hotovosť vo výške cca. 1300,- €, ako aj notebook a kameru, ktoré mal vo vozidle. Páchateľ následne nasadol do svojho vozidla a odišiel na neznáme miesto," znelo v stanovisku polície. Lúpež sa napokon zaobišla bez zranení, neznámy páchateľ je však stále na slobode. V súčasnosti po ňom pátra polícia.

Nedajte sa oklamať

Práve preto policajti upozornili aj ďalších vodičov, a teda potenciálne obete, aby sa nedali oklamať podvodníkmi, ktorí sa ich pokúsia zastaviť predstieraním poruchy na aute alebo "vyblikovaním".

Ak máte pochybnosti, radšej kontaktujte záchranné zložky. Poruchu na aute môže podvodník len predstierať. (ilustračná foto)
Zobraziť galériu (3)
Ak máte pochybnosti, radšej kontaktujte záchranné zložky. Poruchu na aute môže podvodník len predstierať. (ilustračná foto)  (Zdroj: Getty Images)

"Následne sa od nich pokúšajú vylákať finančnú hotovosť, prípadne ponúkajú na predaj predmety zo žltého kovu, o ktorých tvrdia, že ide o zlato. Preto buďte v takýchto prípadoch obozretní a nenechajte sa od podvodníkov nachytať," dodala polícia s tým, že ak máte akékoľvek pochybnosti o ich dôveryhodnosti, radšej takýmto osobám vôbec nezastavujte.

Prečítajte si aj: Vystúpte z áut a ľahnite si na zem! Kričal agresor na D1, obuškom rozbíjal autá, FOTO vyčíňania

V prípade, ak tieto osoby predstierajú, že sa ocitli v núdzi, odporučte im kontaktovať niektorú zo záchranných zložiek alebo tak rovno urobte sami.

Viac o téme: PodvodníciPolícia Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu