Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Hrozné nehody na východe: FOTO Vodiči nemali žiadnu zodpovednosť, jeden zrámoval telekomunikačné skrine

Dopravná nehoda Zobraziť galériu (4)
Dopravná nehoda (Zdroj: FB/Polícia SR - Košický kraj)

KOŠICE/PREŠOV - V uplynulých dňoch sa na východnom Slovensku stalo niekoľko dopravných nehôd. V dvoch prípadoch figuroval alkohol za volantom. V jednom z nich na seba šofér upozornil sám. Ak by mu totiž svietili obe svetlá, hliadka by ho možno nezastavila. V druhom prípade šlo o vodiča, ktorý dostal šmyk a následne zrámoval telekomunikačné skrine.

K tragédii chýbalo málo

Vodič (23) vozidla Peugeot 307, ktorý v sobotu (7.9.) dostal v pravotočivej zákrute medzi obcou Harichovce a Spišskou Novou Vsou šmyk, pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky.

Dopravná nehoda
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Košický kraj)

V protismere v tom čase išlo vozidlo zn. Fiat Punto. „Čelnej zrážke sa už, žiaľ, nedalo zabrániť,“ skonštatovala košická polícia. V tomto prípade sa alkohol pod nešťastie nepodpísal. Vodička fiatu bola jednorazovo ošetrená, jej spolujazdkyňa sa zranila ľahko.

Dopravná nehoda
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Košický kraj)

Opitý vodič na seba upozornil sám

Prešovskí policajti v sobotu (7.9.) večer zastavili vodiča, ktorému ma vozidle nefungoval predný pravý svetlomet. Hliadka ho podrobila aj dychovej skúške na alkohol. Tá pre šoféra nedopadla najlepšie, bola pozitívna s výsledkom 0,91 mg/l (miligram etanolu na liter vydychovaného vzduchu), čo je v prepočte 1,90 promile. Šofér bol zatknutý. Policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová spresnila, že šlo o 53-ročného muža z obce Rožkovany. „Bol obvinený z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, obvinenie mu bolo vznesené povereným príslušníkom Okresného dopravného inšpektorátu v Prešove,“ uviedla krajská hovorkyňa.

Vodič zrámoval telekomunikačné skrine

Telekomunikačné skrine a kovové zábradlie boli značne poškodené nezodpovedným vodičom osobného motorového vozidla zn. Ford Fiesta. Informovala o tom Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Incident sa stal v piatok (6.9.) o 21:30 hod v obci Ľubica, v okrese Kežmarok. „Vodič z Kežmarku počas svojej jazdy neprispôsobil rýchlosť jazdy stave a povahe vozovky, dostal šmyk, zišiel s vozidlom mimo cestu, pričom narazil do kovového zábradlia rodinného domu a štyroch telekomunikačných skríň,“ priblížila policajná hovorkyňa s tým, že auto ostalo zakliesnené na mieste.

Dopravná nehoda.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ Prešov)

Na miesto prišla policajná hliadka, ktorá vodiča podrobila dychovej skúške. „Jej výsledok dosiahol hodnotu 1,27 promile. Škoda na oplotení domu a telekomunikačných skriniach  bola predbežne odhadnutá na 5.000 eur, škoda na vozidle na 200 eur,“ doplnila Ligdayová. Tá na záver dodala, že poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Kežmarku v prípade začal trestné stíhanie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. 

Viac o téme: KošiceNehodaAlkoholPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu