Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dôchodca Jozef strieľal na nitrianskom úrade: Dráma za bieleho dňa, v base však neskončil

Incident na Okresnom úrade v Nitre sa stal v stredu 6. júna 2018 pred pol deviatou ráno Zobraziť galériu (2)
Incident na Okresnom úrade v Nitre sa stal v stredu 6. júna 2018 pred pol deviatou ráno (Zdroj: FOTO: TASR - Henrich Mišovič)

BANSKÁ BYSTRICA – Dôchodca Jozef J., ktorého stíhali za streľbu na Okresnom úrade v Nitre, sa bude liečiť v Psychiatrickej nemocnici vo Veľkom Záluží. O uložení ochranného psychiatrického liečenia ústavnou formou rozhodol senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici na návrh prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry.

Uznesenie súdu nie je právoplatné, dôchodca podal voči nemu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd. Jozefa J., ktorý vlani strieľal v budove Okresného úradu v Nitre, stíhali za obzvlášť závažný zločin prípravy úkladnej vraždy a nedovolené ozbrojovanie.

Jozef (65) postavil do pozoru celé Slovensko: Po streľbe na nitrianskom úrade skončil vo väzbe

Sudca ŠTS pre prípravné konanie ho 8. júna 2018 vzal do väzby, proti čomu zadržaný dôchodca nepodal sťažnosť. Pri príchode na súd vtedy médiám ukázal prostredníky oboch rúk. Prokurátor v marci 2019 však zastavil trestné stíhanie Jozefa J. pre jeho nepríčetnosť v čase skutku. Súd okrem liečenia zároveň rozhodol o zhabaní zbrane, ktorú mal Jozef v nelegálnej držbe. Ide o podomácky upravený expanzný revolver českej výroby značky Kora kalibru 9 milimetrov.

Dôchodca Jozef strieľal na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FOTO: TASR - Henrich Mišovič)

Incident na Okresnom úrade v Nitre sa stal v stredu 6. júna 2018 pred pol deviatou ráno. Jozef J. tam prišiel na prerokovanie priestupku. V miestnosti sa nachádzali dve pracovníčky a Jozef J. s nimi čakal na svojho 68-ročného suseda Petra, s ktorým mali riešiť spor. Ten však neprišiel a po chvíli Jozef vytiahol zbraň a strelil medzi dve zamestnankyne priestupkového úradu. Nikto sa pri incidente nezranil, záchranári ošetrili jednu ženu, ktorá bola v šoku a mala v oku strelný prach.

Viac o téme: StrelecPsychiatriaNitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu