Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Jozef (65) postavil do pozoru celé Slovensko: Po streľbe na nitrianskom úrade skončil vo väzbe

Tu sa strieľalo. Zobraziť galériu (3)
Tu sa strieľalo. (Zdroj: FOTO: TASR - Henrich Mišovič)

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes zobral do väzby 65-ročného dôchodcu Jozefa J., stíhaného za streľbu na Okresnom úrade v Nitre.

MIMORIADNA SPRÁVA Dráma na Okresnom úrade v Nitre: FOTO Dôvod mužovej streľby

Dôchodca spáchal zločin prípravy úkladnej vraždy, pokus vraždy a nedovolené ozbrojovanie. Sudca vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý požadoval väzbu z obavy, že obvinený by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Rozhodnutie je právoplatné, prokurátor ani obvinený nepodali voči verdiktu sťažnosť.

Jozef (65) postavil do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FOTO: TASR - Henrich Mišovič)

Udalosť sa stala v stredu 6. júna pred pol deviatou hodinou ráno. Obvinený dôchodca prišiel na Okresný úrad v Nitre na prerokovanie priestupku. V miestnosti sa nachádzali dve pracovníčky a Jozef J. s nimi čakal na svojho 68-ročného suseda, s ktorým mali riešiť spor. Ten však neprišiel a po chvíli Jozef vytiahol zbraň a strelil medzi dve zamestnankyne priestupkového úradu.

Jozef (65) postavil do
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FOTO: TASR - Henrich Mišovič)

Hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky krátko na to podozrivého zadržala a odzbrojila. Nikto sa pri incidente nezranil, záchranári ošetrili jednu ženu, ktorá bola v šoku a mala v oku strelný prach. Zbraň mal Jozef v nelegálnej držbe, preto ho stíhajú za nedovolené ozbrojovanie. Obvinený Jozef i sused, s ktorým mal dlhodobo nezhody, žijú v dome pre seniorov v susedných bytoch.

Viac o téme: StrelecSúd Nitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu