Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Alkohol za volantom úradoval po celom Slovensku: Kamionista mal takmer dve promile

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: iStockphoto)

RASLAVICE - Polícia v Bardejove vyšetruje dopravnú nehodu, ku ktorej došlo v nedeľu (23.6.) krátko pred 17.00 h za obcou Janovce v smere na obec Raslavice v okrese Bardejov. V o tom utorok informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Štyridsaťpäťročný muž z Raslavíc viedol vozidlo v stave vylučujúcom spôsobilosť vykonávať takúto činnosť. Neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a iným okolnostiam, v dôsledku čoho dostal v miernej zákrute šmyk, zišiel mimo vozovku a v protismere narazil do iného vozidla, ktoré viedol 36-ročný Bardejovčan. Nakoniec zišiel s vozidlom mimo vozovku, prevrátil sa na strechu a zostal stáť v protismernej časti vozovky," uviedla Ligdayová.

Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške, u vodiča z Raslavíc výsledok dosiahol hodnotu 1,16 miligramu etanolu na liter vydychovaného vzduchu, čo predstavuje 2,42 promile. "Škoda na vozidlách pri nehode vznikla vo výške cca 6000 eur. Okolnosti dopravnej nehody, mieru zavinenia vyšetruje Okresný dopravný inšpektorát v Bardejove," dodala krajská policajná hovorkyňa.

Vypil si aj Ukrajinec

Polícia vo Svidníku obvinila 44-ročného Ukrajinca z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.
Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, v pondelok (24. 6.) po polnoci viedol nákladné motorové vozidlo s návesom po ceste prvej triedy medzi obcou Stročín a mestom Svidník.

"Zastavila ho policajná hliadka a podrobil sa dychovej skúške. Jej výsledok dosiahol hodnotu 0,73 miligramu etanolu na liter vydychovaného vzduchu, čo predstavuje 1,52 promile. Vodiča zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia," uviedla Ligdayová.

Maďarský kamionista z miesta nehody ušiel

Takmer dve promile alkoholu mal v dychu maďarský vodič kamiónu, ktorý na jednom z košickým parkovísk pri cúvaní poškodil zaparkované auto a z miesta nehody odišiel. Umiestnený bol do cely policajného zaistenia. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach na sociálnej sieti.

K udalosti došlo v nedeľu (23. 6.) po 18.30 h na Zombovej ulici. „Policajná hliadka vodiča vypátrala, zastavila na Watsonovej ulici a podrobila dychovej skúške, ktorá bola pozitívna. Vodič nafúkal 0,90 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,87 promile. Udalosť prevzal vyšetrovateľ PZ, ktorý nezodpovedného vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a spis už odovzdal prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby,“ uvádza s tým, že vodičovi hrozí päťročné väzenie.

Viac o téme: KamiónDopravná nehodaDopravné nehodyPolícia SlovenskoUkrajinecRaslavice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu