Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šokujúce zistenie talianskej novinárky: Vadala mal svojich colníkov priamo vo firme v Michalovciach

Antonino Vadala
Antonino Vadala (Zdroj: foto: Miro Vacula)

BRATISLAVA - Taliansky podnikateľ Antonino Vadala s väzbami na taliansku mafiu ´Ndranghetu mal vo svojej firme v Michalovciach priamo okresnú centrálu colníkov, ktorí mu nepriamo pomáhali v pašovaní drog.

Ako informoval o tom dnes denník SME, uviedla to talianska verejnoprávna televízia v reportáži investigatívnej novinárky Marie Grazie Mazzolovej. Vadala je momentálne v talianskom väzení pre jeho zapojenie do medzinárodného pašovania drog.

„Okrem toho sa uvádza, že Okresný colný úrad v Michalovciach sa nachádza v budove prenajatej spoločnosťou Bovinex Europa (patriaca Vadalovi, pozn. red. SME) a predpokladá sa, že dodávky od Vadalu podliehajú povrchnej kontrole alebo ani takej," napísala slovenská policajná pridelenkyňa v Ríme Dáša Macková talianskej antimafiánskej organizácii DIA. Ako denník ďalej informuje, išlo o sériu listov medzi marcom až novembrom 2013, v ktorých si slovenskí s talianskymi policajti vymenili informácie o Vadalovi a jeho pôsobení na Slovensku. Mazzolová má tieto dokumenty k dispozícii a v reportáži z nich citovala. Macková podľa nich informovala taliansku antimafiu o tom, že Vadala v rámci obchodovania s mäsom do Turecka cez Balkán pašoval aj drogy. Prikryť mu to mali práve colníci, ktorí mali sídlo priamo v jeho firme v Michalovciach, píše SME.

„Slovenská policajná správa z augusta 2013, ktorú podpísala policajná pridelenkyňa Dáša Macková, o ktorej som informovala v správach TG1, je dôkazom korupcie ľudí na vysokých pozíciách, ktorí pochovali kompletné vyšetrovanie. Jeho súčasťou sú mená členov ´ndrin (buniek talianskej mafie ´ndranghety, pozn. red. SME)," povedala pre SME Mazzolová.

Viac o téme: DrogyPašovanieColníciMichalovceAntonino Vadala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu