Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Brutálny incident vo Veľkom Grobe, obeťami útočníkov boli sestry: Zvrat vo vyšetrovaní!

Vo Veľkom Grobe napadli dve ženy, skončili v nemocnici.
Vo Veľkom Grobe napadli dve ženy, skončili v nemocnici. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

VEĽKÝ GROB - Ešte v decembri minulého roka šokoval obec Veľký Grob incident, pri ktorom utrpeli zranenia dve ženy, sestry v dôchodkovom veku. Obe skončili v nemocnici, jednu z miesta prevážali v umelom spánku. Prvotné informácie hovorili o tom, že išlo o lúpež. V súčasnosti však vyšetrovateľ dospel k zmene právnej kvalifikácie.

Ako uviedla trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, kriminalisti krátko po skutku, ktorý sa odohral 11. decembra 2018, pracovali s prvotnými informáciami a prípad bol kvalifikovaný ako obzvlášť závažný zločiny lúpeže s následkom ťažkej ujmy. 

Dráma vo Veľkom Grobe: Surový útok na dve dôchodkyne, jedna je v umelom spánku

"Na základe vykonaných procesných úkonov a dôkazov z miesta činu vyšetrovateľ dospel k zmene právnej kvalifikácie. Policajti oboch mužov zadržali a vyšetrovateľ spracoval návrh na podnet na ich väzobné stíhanie," uviedla hovorkyňa.

Hrozí im doživotie

Vyšetrovateľ mužov vo veku 32 a 33 rokov obvinil z obzvlásť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody formou spolupáchateľstva. "V zmysle zákona môže obvineným hroziť trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie. O väzbe sa bude rozhodovať v najbližších hodinách," znelo vo vyjadrení polície.

K incidentu došlo v tomto dome.
Zobraziť galériu (1)
K incidentu došlo v tomto dome.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

V čase, keď došlo k udalosti, nik z okolia netušil, čo sa vlastne stalo, a čo mohlo útoku na sestry predchádzať. Dôchodkyne majú žiť v spoločnej domácnosti usporiadaným životom. Dvojica mužov im spôsobila nepríjemné zranenia. Jedna zo žien utrpela poranenie hlavy a ruky a previezli ju do nemocnice v Galante. Druhú musela posádka uviesť do umelého spánku. Utrpela vážne poranenia hlavy a hospitalizovali ju v jednej z bratislavských nemocníc.

Viac o téme: Dôchodkyneútok Veľký Grob
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu