Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nehoda ochromila dopravu medzi Žilinou a Martinom: Vážne dôsledky, nešťastie na rovnej ceste

Vážna dopravná nehoda v smere od Martina do Žiliny.
Vážna dopravná nehoda v smere od Martina do Žiliny. (Zdroj: FB/Polícia SR - Žilinský kraj)

ŽILINA – K vážnej dopravnej nehode dodávky a kamiónu došlo na rovnom úseku cesty I/18 pri závode Hyza v smere od Martina do Žiliny. Z dôvodu jej dokumentovania a odstraňovania nepojazdných vozidiel bola premávka medzi mestami asi dve hodiny blokovaná. Policajné hliadky v maximálnom nasadení odkláňali vodičov na obchádzkové trasy. Preto buďte zodpovední a jazdite bezpečne.

Žilinská polícia, ktorá okolnosti štvrtkovej nehody vyšetruje, na svojej sociálnej sieti uviedla, že 45-ročný vodič, občan Bulharska, jazdil na dodávke Citroen Jumper s českým evidenčným číslom, pričom v uvedenom úseku cesty z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde došlo k čelnej zrážke s kamiónom značky Volvo, ktoré viedol 33-ročný vodič, občan Poľska. Po havárii citroen narazil do ďalšieho auta značky Peugeot, ktoré v smere od Žiliny viedol 38-ročný vodič, občan Ukrajiny.


Čítajte aj: Tragické ráno pri Trnave: FOTO Čelnú zrážku neprežili dve osoby, cesta je už prejazdná


Po nehodovej udalosti skončila dodávka v priekope vľavo. Vodič kamiónu po prvej zrážke prešiel do protismeru, kde sa zrazil s ďalším autom. „U vodiča dodávky bol nariadený odber krvi, u ostatných vodičov požitie alkoholických nápojov polícia nezistila,“ informovali muži zákona.  

Snímka z miesta nehodovej udalosti.
Zobraziť galériu (1)
Snímka z miesta nehodovej udalosti.  (Zdroj: FB/Polícia SR - Žilinský kraj)
 

Šofér dodávky utrpel ťažké zranenia. Vodič kamiónu bol ošetrený jednorazovo. Hmotná škoda je podľa polície odhadnutá na cca 46-tisíc eur. Okolnosti dopravnej nehody vyšetruje polícia v Žiline.

Viac o téme: NehodaŽilinaZrážka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu