Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

To snáď nemyslia vážne! FOTO Poliaci si chceli dať preteky na slovenských cestách, opatrenia proti polícii

Poliaci si dali dole tabuľky EČV a chceli sa pretekať. Zobraziť galériu (3)
Poliaci si dali dole tabuľky EČV a chceli sa pretekať. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Polícia v utorok na sociálnej sieti informovala o ďalšom šokujúcom prípade. Všímavá vodička ich upozornila na tri vozidlá, ktoré nemali tabuľky EČV a chystali sa na divokú jazdu. Ukázalo sa, že ide o občanov Poľska. Zástupcovia zákona našťastie včas zasiahli a šoféri museli čeliť spravodlivosti.

Napokon vodiči vyviazli s pokutou a polícia dohliadla na to, aby svojou jazdou nikoho neohrozili. 

Poliaci si dali dole
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Podľa vyjadrenia na facebookovej stránke Polícia SR sa Poliaci chceli vyhnúť kamerám na diaľničnom úseku. Rozhodli sa preto, že vykonajú opatrenia a tabuľky s EČV jednoducho odmontujú.

Pomohla všímavá občianka

Za pomoc v tomto prípade polícia vďačí pozornej vodičke. Po tom, ako podozrivé autá nahlásila, vyslali na cestu viacero hliadok. "Ďakujeme touto cestou všímavej občianke. Podobným vodičom odkazujeme, že ani takéto praktiky vás neuchránia od toho, aby polícia voči vám zasiahla rýchlo a promptne," dodali v príspevku.

FOTO Zbesilá jazda Poliakov na Slovensku verzus spravodlivosť v Berlíne: Za smrť doživotie!

Poliaci si dali dole
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Zbesilá jazda na Orave

V súvislosti so zbesilou jazdou poľských vodičov už v minulosti Slovensko zasiahla tragická správa. V septembri 2018 pri nej vyhasol život nevinného vodiča Štefana (†57), ktorý v aute cestoval so svojou rodinou. Porušovanie predpisov zo strany trojice mužov na luxusných autách sa mu stala napokon osudnou. Vodiči skončili vo väzbe. 

Strašná nehoda pri Dolnom Kubíne

Šofér Porsche čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia, za ktorý mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 15 rokov až 20 rokov. Ostatní dvaja muži sú obvinení z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia, za ktorý im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 10 rokov až 15 rokov.

Pirátska jazda Poliakov s tragickým koncom: Jedného z obvinených prepustili

Pred približne dvomi týždňami jedného z nich prepustili na slobodu. Dostal však pokutu 20-tisíc eur, väzba bola nahradená dohľadom probačného a mediačného úradníka, súd mu tiež uložil zákaz vycestovať do zahraničia či prekročiť hranice Žilinského samosprávneho kraja. "Obvinenému bola nariadená kontrola technickým prostriedkom – zariadením na určenie polohy," dodala hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Lenka Belavá.  O konečnej výške trestov ale rozhodne až súd.

Viac o téme: Preteky PoliaciSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu