Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dobre platená práca v Rakúsku? Kdeže! Slovenky si poriadne vytrpeli, František mal s nimi iné plány

Slováka obvinili z trestného činu obchodovania s ľuďmi. Zobraziť galériu (2)
Slováka obvinili z trestného činu obchodovania s ľuďmi. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - František (54) mal podľa polície zlákať minimálne dve Slovenky na dobre platenú prácu vo viacerých alpských mestách v Rakúsku. V pláne mal však niečo úplne iné, 52 a 40-ročná žena sa ocitli v kolotoči toho, o čom sa mnohým z nás ani neprisnilo. Prípad je v súčasnosti v rukách polície.

Krik aj fyzické násilie. Praktiky Františka mali byť rôzne. Ženy, ktoré obalamutil, si rozhodne svoju cestu za prácou predstavovali inak. Muž ich mal nútiť k tomu, aby žobrali, tiež k drobným krádežiam v rôznych obchodoch. Všetko, čo "zarobili", mu museli poslušne odovzdávať. Priemerne išlo o 50 až 70 eur denne. O prípade informovala polícia na sociálnej sieti.

Dobre platená práca v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Voči Františkovi už vyšetrovateľ národnej jednotky Úradu hraničnej a cudzinecnej polície Prezídia PZ vzniesol obvinenie pre zločin obchodovania s ľuďmi. "Obvinený muž je stíhaný na slobode, po dokázaní viny hrozí za trestný čin obchodovania s ľuďmi sedem až 12 rokov za mrežami. Vyšetrovanie pokračuje ďalej," dodala polícia v príspevku.

Ukrajinci pracovali nelegálne

Na svojej facebookovej stránke zástupcovia zákona zároveň upozornili na prípad, ktorý odhalili policajti v okrese Sobrance. "Zamerali sa na kontrolu miest a objektov, kde sa zdržiavajú štátni príslušníci tretích krajín s cieľom preveriť, či sa zdržiavajú na území Slovenskej republiky oprávnene. Okrem policajtov cudzineckej polície boli prítomní aj pracovníci Inšpektorátu práce z Košíc," opísali.

Láska alebo smrť, dostala na výber žena v Michalovciach: Teror v aute, Peter bol ako zmyslov zbavený

Napokon sa ukázalo, že piati Ukrajinci porušili zákon o pobyte cudzincov závažným alebo opakovaným spôsobom. Predviedli ich preto na oddelenie. A výsledok? "Vo všetkých prípadoch bol uložený zákaz vstupu na dobu dvoch rokov a zároveň im bola určená lehota na vycestovanie do siedmich dní odo dňa vykonateľnosti rozhodnutia," dodala polícia.

Viac o téme: Obchodovanie s ľuďmiPolícia Obvinenie Slovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu