Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hrozivá nehoda na Liptove: FOTO Dodávka skončila na streche, hlásia štyroch zranených

Pri nehode dodávky sa zranili 4 osoby. Zobraziť galériu (4)
Pri nehode dodávky sa zranili 4 osoby. (Zdroj: KR PZ Žilina)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Pred Liptovským Hrádkom smerom z Popradu v utorok v noci havarovala dodávka. K udalosti došlo krátko pred pol treťou a zranenia malo podľa prvotných informácií utrpieť až sedem ľudí. Polícia neskôr upresnila, že pri havárii sa zranili štyri osoby. Hmotné škody predbežne vyčíslili na 13-tisíc eur.

Ako spočiatku informovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová, výzvu na tiesňovú linku 155 o pomoc údajne až siedmim ľuďom prijali o 02.35. "Na miesto sme vyslali tri posádky RZP, ktoré po prvotnom ošetrení do nemocnice v Liptovskom Mikuláši transportovali štyri osoby. Rozsah ich poranení bol rôzny, od úrazov hlavy a hrudníka po poranenia horných končatín," priblížila hovorkyňa s tým, že počas prevozu boli všetci pri vedomí. O havárii informoval aj dopravný servis Zelená vlna. Blokovaný bol jeden jazdný pruh. 

Pri nehode dodávky sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ Žilina)

Žilinský policajný hovorca Radko Moravčík neskôr konkretizoval, že 39-ročný vodič, občan Ukrajiny, viedol motorové vozidlo Renault Master v smere od Popradu na Liptovský Mikuláš. "Dostatočne neprispôsobil svoje správanie poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam, dôsledkom čoho dostal s vozidlom šmyk. Následne nezvládol riadenie a narazil do pravých zvodidiel a s vozidlom sa cez zvodidlá prevrátil na strechu," uviedol.

Podľa jeho slov utrpeli štyri osoby ľahké zranenia, vo vozidle sa však celkovo nachádzalo osem ľudí. "Alkohol u vodiča vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 13.000 eur," dodal Džobanik s tým, že šoférovi motorového vozidla bola v blokovom konaní za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky uložená pokuta.

Tragédia, na ktorú nik nezabudne

Pri spomínanej nehode na Liptove mali pasažieri šťastie, nik neutrpel smrteľné zranenia. Desivú bilanciu však mala havária dodávky, ku ktorej došlo ešte v roku 2017. Na šokujúce nešťastie, pri ktorom mnohé rodiny prišli v sekunde o svojich milovaných, snáď nikto nezabudne. Tragický návrat opatrovateliek z Rakúska domov na Slovensko sa navždy do našej histórie zapísal čiernymi písmenami. 

Pri smrteľnej zrážke s
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/KR PZ Trenčín)

O život prišlo sedem ľudí - vodič mikrobusu Milan (†54) z Michaloviec, Katarína (†54) zo Spišskej Novej Vsi, Ľubica (†55) z Prešova, Lucia (†36) z Prešova, Alena (†47) z Bardejova, Jana (†34) z Novák a najmladšia obeť Júlia (†28) z Ráztočna v okrese Prievidza. Anna (†48) zo Stropkova utrpela vážne zranenia a bola rýchlou zdravotnou službou odvezená do nemocnice v Bojniciach. Jej zranenia boli život ohrozujúce a svoj boj o život prehrala v bojnickej nemocnici. Viac sa dočítate tu.

Viac o téme: NehodaDodávkaZranenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu