Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Róbert (35) zbieral pikantné fotky slovenských mužov, za ktoré dostával tisícky eur!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ĽUČENEC – Až niekoľko tisícok eur vylákal Róbert z Banskobystrického kraja od mužov, ktorých vydieral cez sociálne siete. Od svojich obetí najprv požadoval šteklivé fotky, a len čo ich dostal, telefonicky ich kontaktovala žena. Tá tvrdila, že snímka bola zaslaná jej dieťaťu a že podáva trestné oznámenie. Všetko bol ale podvod.

Róbert (35) z Lučeneckého okresu si rozbehol poriadne špinavý biznis. Zacielil ho na mužov z rôznych kútov Slovenska, ktorých prostredníctvom sociálnych sietí vydieral. Svojim obetiam pod rúškom anonymity navrhoval stretnutia, no ešte predtým, než k nim došlo, od nich požadoval zaslanie fotografií ich intímnych partií.  

A mužom, ktorí túto "podmienku" splnili, sa neskôr telefonicky ozvala neznáma osoba, ktorá sa predstavila ako matka dieťaťa. Žena tvrdila, že snímka bola zaslaná jej dieťaťu a že na dotyčného podáva trestné oznámenie.

Muž.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

No a aby to bolo dôveryhodnejšie, volali aj v mene policajtov, aby im oznámili, že na nich bolo podané trestné oznámenie a že im hrozí trest odňatia slobody. Zároveň im v tejto súvislosti falošný policajt navrhol mimosúdne vyrovnanie voči „poškodenému”.

Polícia v pondelok spresnila, že dnes už obvinený Róbert nemá čistú minulosť. Bol totiž trestaný za majetkovú, ale aj násilnú trestnú činnosť. „Áno, aj takíto ľudia sú na sociálnych sieťach "skrytí" za počítačom,“ okomentovala polícia, ktorá je na podrobnosti jednotlivých skutkov skúpa, pretože podľa je dôležitejšie zdôrazniť informáciu, že zasielanie podobných fotografií určite nie je na mieste.

Muž.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

„Vydieraním zo strany obvineného prišli títo muži o nemalé peniaze. Možno hovoriť aj o niekoľkotisícových sumách,“ uviedli muži zákona.  

Lučeneckí policajti dokonca objasnili aj ďalšie takéto prípady. „Zo zločinu vydierania vyšetrovateľ takisto iba nedávno obvinil ďalšie tri osoby z okresu Lučenec, ktoré sa skutkov dopúšťali v spolupáchateľstve,“ doložili.

Viac o téme: LučenecInternetVydieranie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu