Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ohnivá dráma pri Partizánskom: Náročná akcia, horel rodinný dom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo)

CHYNORANY - V Chynoranoch v okrese Partizánske horel v pondelok (25. 5.) podvečer rodinný dom. Pri požiari, ktorý si nevyžiadal zranenia ľudí, zasahovali postupne deviati príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Partizánskeho, Bánoviec nad Bebravou a Topoľčian s viacerými kusmi techniky. Informoval o tom v utorok hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Požiar zasiahol strechu a dve miestnosti jednopodlažného rodinného domu, v tesnej blízkosti ktorého sa nachádzali ďalšie dva objekty. Podľa vyjadrení miestnych občanov sa v postihnutom dome mala nachádzať jedna osoba. "Hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch vnikli do vnútra domu, kde pomocou termovíznej kamery vykonali prieskum s cieľom vyhľadania majiteľa. Súčasne nasadili s cieľom lokalizácie požiaru a ochladzovania priľahlých objektov šesť hasebných prúdov za priebežného rozoberania strešnej konštrukcie domu a monitorovania požiariska termovíznou kamerou," opísal Petrík. Hľadaná osoba sa podľa neho v objekte nenachádzala, počas hasebných prác sa bez zranení dostavila na miesto udalosti. 

Na mieste zásahu profesionálnym hasičom asistovalo aj šesť členov dobrovoľných hasičských zborov z obcí Čereňany a Chynorany. "Po likvidácii požiaru, krátko po 20.00 h, bolo požiarisko opätovne skontrolované termokamerou a odovzdané majiteľovi. Pri udalosti sa nikto nezranil. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania," dodal Petrík. 
 

Viac o téme: PožiarHasiči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu