Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Neuveriteľné číslo! V Košickom kraji hlásia jednu nehodu za druhou, FOTO množstvo zranených aj mŕtvy

Minulý týždeň polícia na cestách Košického kraja zaznamenala 29 dopravných nehôd. Zobraziť galériu (5)
Minulý týždeň polícia na cestách Košického kraja zaznamenala 29 dopravných nehôd. (Zdroj: KR PZ KE )

KOŠICE - Jedna osoba sa už domov nevráti, dvaja ľudia utrpeli vážne zranenia, 16 osôb sa zranilo ľahko. Polícia informovala, že minulý týždeň na cestách Košického kraja zaznamenali neuveriteľných 29 dopravných nehôd. Podpísal sa pod ne aj alkohol, za kratší koniec ťahali opäť chodci. Polícia preto dôrazne vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti, aby si zodpovedným správaním chránili to najcennejšie, svoje životy.

Policajti počas zvýšeného dohľadu na cestách odhalili 19 prípadov požitia alkoholických nápojov u vodičov, pričom siedmi „nafúkali“ nad 1 promile. "Zaznamenali sme dve dopravné nehody pod vplyvom alkoholu. Chodci mali účasť na 7 dopravných nehodách," informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Autentické VIDEO, ktoré vám dvihne tlak: Vodič porsche brázdil slovenské cesty ako pilot Formuly 1

"Len počas dnešnej rannej kontroly na cestách Košického kraja policajti odhalili ďalších piatich vodičov, ktorí šoférovali „posilnení“ alkoholom! Jeden z nich mal v dychu v prepočte nad jedno promile," uviedla v pondelok Mésarová. Dodala, že polícia apeluje na vodičov, aby jazdili s "čistou hlavou".

O život prišiel chodec

Nedeľu poznačila tragická udalosť. Okolo 19.20 hod. na rýchlostnej ceste v Košiciach - Zelený dvor prišiel o život chodec. "Podľa doterajších zistení vodič (38) z Košíc viedol vozidlo zn. Škoda Octavia po rýchlostnej ceste  PR3 v smere od Košíc na Prešov, kde narazil do chodca (34), ktorý prechádzal cez cestu v tmavom oblečení a bez reflexných prvkov," vysvetlila okolnosti hovorkyňa. 

Minulý týždeň polícia na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: KR PZ KE )

Mužovi už nedokázali pomôcť ani záchranári, bol na mieste mŕtvy. V tomto prípade však alkohol na strane vodiča nehral rolu, keďže dychová skúška mala negatívny výsledok. "Udalosť na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach, ktorý v danej veci začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Bližšie okolnosti, presná príčina i miera zavinenia dopravnej nehody, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy," dodala Mésarová.

Ťažko zranený tínedžer

Prešla približne hodina a polícia smerovala k ďalšej dopravnej nehode. Tentokrát sa odohrala na Triede SNP v Košiciach za kruhovým objazdom s Moldavskou ulicou. Chodec vyviazol s ťažkými zraneniami, no prežil. "Podľa doterajších zistení vodič (22) viedol vozidlo zn. Ford po Tr. SNP v smere od kruhového objazdu k Bardejovskej ulici, kde na priechode pre chodcov zrazil chodca, ktorý prechádzal po priechode v skupine osôb," uviedla hovorkyňa. Len 17-ročný mladík ani o päť rokov starší šofér po nehode "nenafúkali".

Minulý týždeň polícia na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: KR PZ KE )

Nedal prednosť chodkyni

Tretia nehoda, pri ktorej opäť ťahala za kratší koniec chodkyňa, sa odohrala v piatok krátko pred 19. hod. v MČ Košice KVP. "Podľa doterajších zistení vodič vozidla nedal chodkyni (16) prednosť. Alkohol u účastníkov nezistený," znelo vyjadrenie polície. Obidve nehody už vyšetruje vyšetrovateľ PZ, ktorý začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.

Viac o téme: NehodyPolícia Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu