Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kuriózny prepad v Česku: Tínedžerke sa vyhrážal nožom, mobilu sa aj tak nevzdala. Lupič mal šokujúci zámer

Tínedžerku prepadol maskovaný muž, mobil mu však nedala. Zobraziť galériu (3)
Tínedžerku prepadol maskovaný muž, mobil mu však nedala. (Zdroj: Pixabay, Policie ČR)

DOBRANOV - Prípad s nečakaným koncom sa odohral v susednej Českej republike. Dievčina (17) sa v nedeľu dopoludnia vybrala z Dobranova na floorbalový zápas do mesta Česká Lípa. Že sa o niekoľko minút stane obeťou lupiča, jej nenapadlo ani v zlom sne. Jeho zámer však napokon prekvapil aj políciu.

Tínedžerka plánovala cestovať autobusom. Navôkol bolo ľudoprázdno, po ceste sa pri zastávke minula len s jedným mužom. Nevenovala mu pozornosť. No bola to chyba. "V tej dobe za sebou začula praskanie snehu, otočila sa a uvidela pred sebou v tvári maskovaného muža s veľkým kuchynským nožom v ruke. Nôž jej lupič priložil k telu a požadoval od nej jej mobilný telefón," priblížila hovorkyňa českolipianskej polície Ivana Baláková. 

Mladík nožom ohrozoval dievčinu,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Policie ČR)

Dievčina mala viac šťastia ako rozumu. Napriek tomu, že zlodejovi mobil nedala aj po niekoľkých výzvach, vyrušil ho prichádzajúci autobus a vzal nohy na plecia. Celá udalosť sa napokon zaobišla bez zranení. "Dievča potom nastúpilo do autobusu a zo svojho mobilného telefónu s plačom v hlase informovala otca o tom, čo sa jej práve stalo," objasnila Baláková.

Scenár v hlave

Policajti prehľadali miesto činu, za pomoci služobného psa pokračovali v pátraní aj v okolí Dobranova. Prípad nebrali na ľahkú váhu. Neskôr sa vyšetrovania ujali skúsení kriminalisti a mravčia práca priniesla svoje ovocie. Muža z Dobranova zadržali v Českolipsku. Má 22 rokov, v regióne žije len prechodne a krátku dobu. K činu sa dokonca priznal. Napokon sa ukázalo, že o mobilný telefón mu vôbec nešlo.

Prepad banky u našich susedov: Z pražskej pobočky si lupiči odniesli niekoľko tisíc korún

Svoje konanie zdôvodnil tým, že v hlave má rozpracovaný filmový scenár o maskovanom drsňákovi, no k jeho dokončeniu mu chýbala skúsenosť s ozbrojeným prepadom. "Kriminalisti vyhodnotili jeho motiváciu k činu ako veľmi nebezpečnú, a preto potom, čo ho obvinili zo zločinu lúpeže, požiadali o jeho odborné psychiatrické vyšetrenie," dodala policajná hovorkyňa s tým, že lekári rozhodli o jeho okamžitej hospitalizácii v psychiatrickom zariadení.

Viac o téme: NôžMladíkFilmový scenár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu