Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šokujúci dôkaz v prípade chlapčeka, ktorého znetvorili kyselinou: VIDEO Prenasledovanie po rušnej ulici

Matku s chlapčekom sledoval Slovák Norbert už deň pred osudným útokom. Zobraziť galériu (6)
Matku s chlapčekom sledoval Slovák Norbert už deň pred osudným útokom. (Zdroj: Reprofoto/dailymail.co.uk)

WORCESTER - Útok, ktorý sa odohral v júli 2018 v britskom Worcesteri, šokoval okolie. Len trojročného chlapčeka v miestnom obchode polial kyselinou neznámy páchateľ. Vyviazol s vážnymi zraneniami, no našťastie prežil. Napokon sa ukázalo, že útočníkom bol Slovák.

Kyselinový útok nenaplánoval on sám. Obvineniam v prípade čelí v súčasnosti až sedem ľudí, vrátane otca dieťaťa. Práve ten sa podľa doterajšieho vyšetrovania chcel krutým spôsobom pomstiť bývalej manželke, ktorá ho opustila pre neutíchajúce spory. Vyhrážky ohrdnutého partnera sa napokon zmenili na realitu, daň za nezhody si však vybral práve maličký syn dvojice. V prípade vychádzajú postupne na povrch nové dôkazy.

Z nechutného činu viní polícia aj troch Slovákov - Adama Č. (27), Jana D. (25) a Norberta P. (22), ktorí žijú v Londýne. Obvinili ich zo sprisahania a z vážnej ujmy na zdraví. Otec plánovaný útok na syna síce odmieta a tvrdí, že chcel zdiskreditovať manželku, no kamerové záznamy preukázali, že o realizáciu nechutného činu sa páchatelia mali pokúšať už skôr.

Obvinení Slováci a Afgánec Jabar P. (41).
Zobraziť galériu (6)
Obvinení Slováci a Afgánec Jabar P. (41).  (Zdroj: FB)

Prekážal im ruch ulice

Ako priblížili viaceré britské médiá, záznam z 13. júla, ktorý je momentálne v médiách dostupný aj pre verejnosť, zachytáva Norberta pred materskou školou, ktorú navštevuje chlapec. Vznikol len osem dní pred hrozivým činom.

Matku s chlapčekom sledoval
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Reprofoto/dailymail.co.uk)

Prokurátor Jonathan Rees sa vyjadril, že záznamy ukazujú, že približne o 19:19 ide matka a jej deti zo školy smerom k miestu, kde bolo zaparkované auto. "Hoci sa zdá, že nevedela o jeho prítomnosti, kamera zachytila Norberta P., keď sledoval ju a deti smerom k parkovisku. V ľavej ruke mal predmet," okomentoval Rees pre Daily Mail. Dodal, že neďaleko stála žena a okolo prechádzala ďalšia rodinka. Práve z tohto dôvodu sa mal Slovák radšej vzdať svojho plánu.

Miesto, kde na chlapčeka zaútočili kyselinou.
Zobraziť galériu (6)
Miesto, kde na chlapčeka zaútočili kyselinou.  (Zdroj: SITA/Matthew Cooper/PA via AP)
 

"Keď matka a jej deti vstúpili na parkovisko, prestal ich sledovať a odišiel," dodal prokurátor. Norbert mal navyše v ten deň použiť ochranné rukavice, čo naznačuje, že mohol mať v pláne kyselinový útok.

Slováci znetvorili chlapčeka (3) v Británii kyselinou: FOTO Na súde odzneli otrasné detaily prípadu

Ten sa napokon odohral o pár dní neskôr v obchodnom dome Home Bargains. Nič netušiace dieťa zasiahla kyselina na tvári aj telíčku. Testy ukázali, že látka, ktorú mal chlapček aj na tričku, bola kyselina sírová.

Adam C. (27)
Zobraziť galériu (6)
Adam C. (27)  (Zdroj: Facebook)

Ján D. (25)
Zobraziť galériu (6)
Ján D. (25)  (Zdroj: Facebook)

Norbert P. (22)
Zobraziť galériu (6)
Norbert P. (22)  (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: ChlapecSlováciWorcesterútok kyselinou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu