Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tomáš ohrozoval Slovákov s chúlostivým problémom: Polícia mu zastavila kšeft!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SENEC – Za neoprávnené zaobchádzanie s liekmi na potenciu si môže 24-ročný mladík odsedieť až dva roky v chládku. Lieky mali byť podľa polície určené k ďalšiemu predaju koncovým spotrebiteľom, a to aj napriek vedomosti v súčasnej dobe obvineného muža o tom, že uvedené lieky nie sú registrované v našej krajine.

Až dva roky za mrežami hrozia v prípade preukázania viny 24-ročnému Tomášovi M. zo seneckého okresu. Mladík mal podľa slov polície prostredníctvom internetového obchodu v priebehu minuloročného apríla zakúpiť väčšie množstvo liekov. Tie mali byť určené ako náhrada lieku na potenciu. Učinil tak bez riadneho povolenia a v rozpore s ustanoveniami zákona o liekoch a zdravotníckych pomôckach.

Poverený príslušník PZ voči nemu vzniesol obvinenie z trestného činu ohrozovania zdravia nepovolenými liekmi, liečivami a zdravotníckymi.

„Lieky boli určené k ďalšiemu predaju koncovým spotrebiteľom, a to aj napriek vedomosti v súčasnej dobe obvineného muža o tom, že uvedené lieky nie sú registrované na území Slovenskej republiky,“ priblížil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Podľa vyjadrenia Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv išlo o lieky s účinnou látkou, ktorá je na Slovensku zaradená ako účinná látka viacerých liekov a je viazaná na lekársky predpis.

„Týmto konaním muž neoprávnene zaobchádzal s liekmi a liečivami, pričom zároveň došlo k zvýšeniu nebezpečenstva ohrozenia zdravia ľudí,“ uzavrel Szeiff. 

Viac o téme: LiekyPodvodPotencia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu