Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Odstrašujúcej nehody: Katarína jazdí 24 rokov, toto nepraje nikomu, nepomohli jej ani brzdy

Zrážka s diviakom. Zobraziť galériu (5)
Zrážka s diviakom. (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk)

BAJČ – Zrážku s viac ako stokilovou diviačicou prežila vodička Katarína s jej dcérou. Lesná zver pravdepodobne unikala pred poľovníkom. Vodička priznala, že to bola jej prvá nehoda za 24 rokov jej vodičskej praxe.

Takzvané šťastie v nešťastí mala vodička Katarína, ktorej cestu skrížila približne 180-kilogramová samica diviaka. Tá v sebe nosila desať mláďat. Stalo sa tak v utorok večer iba niekoľko metrov za katastrálnym územím obce Bajč, ktorá sa nachádza cca dve desiatky kilometrov od Komárna a menej než desať od Nových Zámkov.

Snímky zo škodovej udalosti.
Zobraziť galériu (5)
Snímky zo škodovej udalosti.  (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk)

Ženina Škoda Superb mala po zrážke s lesnou zverou zdemolovanú pravú prednú časť. Vo vozidle sa viezla i jej dcéra. Šoférka však uviedla, že po vozovke popri lese jazdí často. No napriek tomu ju diviak nepríjemne prekvapil.

Vodička Katarína.
Zobraziť galériu (5)
Vodička Katarína.  (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk)

„S týmto sme nerátali, ale stalo sa. Zrazili sme sa,“ povedala. Dodala, že aj napriek jej úsiliu sa tomuto stretu nedalo zabrániť. „My sme vyšli zo zákruty, zablikalo na nás auto, my sme hneď zabrzdili, ale to už bolo neskoro,“ doložila.

Zrážka s diviakom.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk)


Čítajte aj: FOTO Vodič si neoškrabal čelné sklo, za chabý argument ho policajti potrestali, top hlášky Slovákov


Našťastie, ženino auto zostalo na vozovke, diviačicu odhodilo do priekopy na druhej strane cesty. Zviera bolo na mieste mŕtve. Vystresovanej Kataríne sa ponúkli okoloidúci vodiči. ​„Prišli sa spýtať, či nepotrebujeme pomôcť, dali nám čaj, ten pán bol veľmi zlatý,“ spomína.

Zrážka s diviakom.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto/Noviny.sk)

Je pravdepodobné, že diviačica vbehla na cestu po tom, čo ju lapil poľovník. Polícia prípad zadokumentovala ako škodovú udalosť, informovala televízia JOJ.   

Viac o téme: AutoDiviakZrážka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu