Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Policajti chytili opitú Česku v Dubnici nad Váhom: Narazila do značky, nafúkala vyše 2,5 promile

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: KR PZ Trenčín)

DUBNICA NAD VÁHOM - Obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky čelí 24-ročná Češka. Tá ešte 14. januára pod vplyvom alkoholu narazila s vozidlom na Hurbanovej ulici v Dubnici nad Váhom do dopravnej značky, informovala vo štvrtok trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

K nehode došlo 14. januára pred polnocou. "Dubnickí policajti krátko nato vypátrali vozidlo a aj vodičku, ktorá dopravné značenie poškodila. Dvadsaťštyriročná Češka na vozidle Ford Mondeo sa dostatočne nevenovala vedeniu vozidla, nesledovala situáciu v cestnej premávke a narazila do dopravnej značky," uviedla Antalová. 

Policajti chytili opitú Česku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ Trenčín)

Policajti vodičku polhodinu po polnoci podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom merania. "Približne 45 minút po dopravnej nehode vodička nafúkala 1,17 miligramu na liter alkoholu, čo predstavuje 2,44 promile. Opakovaná dychová skúška ukázala ešte vyššiu hodnotu, a to 2,58 promile alkoholu. Policajti následne vodičku v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a po lekárskom vyšetrení bola umiestnená do policajnej cely," doplnila policajná hovorkyňa. Poverený príslušník mladú Češku obvinil z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, za ktorý jej hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody až na jeden rok. 

Muž čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia čelí 34-ročný Jozef zo Žiliny. Ako informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, vodiča Peugeotu 206 zastavila v pondelok 14. januára pred 19:00 policajná hliadka a podrobila ho dychovej skúške na alkohol. Mužovi namerali v dychu 1,90 promile alkoholu.

Policajti preverovaním zistili, že má súdom uložený trest zákazu viesť motorové vozidlá do decembra roku 2023. Muža zadržali a predviedli ho na policajný útvar. Poverený príslušník Policajného zboru ukončil skrátené vyšetrovanie aj s návrhom na podanie obžaloby na obvineného. Tomu hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na dva roky.

Viac o téme: Alkohol za volantomNehodaČeškaDubnica nad Váhom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu