Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Exkluzívne ZÁBERY v dojímavej hymne pre policajtov: Kočner s putami na rukách, Lučanského odkaz

Marianovi Kočnerovi nasadzujú putá. Zobraziť galériu (3)
Marianovi Kočnerovi nasadzujú putá. (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Dočasný policajný prezident Milan Lučanský všetkým odkazuje, že spravodlivosti nikto neunikne. Urobil tak prostredníctvom videa, ktoré zverejnila polícia na sociálnej sieti. V ňom môžte vidieť aj exkluzívne zábery, ako nasadzujú putá Marianovi Kočnerovi, ktorý strávil Vianoce vo väzbe.

Rok 2018 sa dá označiť aj ako prelomový a nesmierne ťažký. Po vražde novinára Jána Kuciaka musel odstúpiť zo svojho postu Robert Fico, ale aj Robert Kaliňák. Čistky neobišli ani policajný zbor. Na jeho čele bol Tibor Gašpar, no aj ten skončil po tlaku občanov, ktorí vyjadrili nedôveru k polícii, ale aj k nezávislému vyštrovaniu popravy dvoch mladých ľudí. 

Martina Kušnírová a Ján
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Martina Kušnírová)

Gašpara dočasne nahradil Milan Lučanský. Ten hneď urobil niekoľko zmien nielen v polícii, ale aj vo vedení Národnej kriminálnej agentúry. Polícii sa tento rok podarilo aj to, v čo dúfal len málokto. Chytiť štyroch podozrivých z vraždy novinára a jeho snúbenice. Za mrežami skončil aj kontroverzný podnikateľ Marian Kočner, o ktorom si donedávna všetci mysleli, že je nedotknuteľný. Lučanský však vo videu odkazuje, že spravodlivosti nikto neunikne. 

Milan Lučanský
"Som rád, že moji kolegovia nepodľahli tlaku a po pár mesiacoch prišli s konkrétnymi výsledkami v prípade vraždy novinára a jeho snúbenice. Verím, že budeme prichádzať s ďalšími objasnenými prípadmi," hovorí Lučanský. 

Na videu môžeme vidieť aj doposiaľ nepublikované zábery Mariana Kočnera, ktorému polícia nasadzuje putá. Kočner je vo väzbe od júla 2018. Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici mu sprísnil a predĺžil väzbu do apríla 2019. Rozsudok však zatiaľ nie je právoplatný. Podnikateľ je vo väzbe v kauze falšovania zmeniek, v ktorej je obvinený spolu s exšéfom televízie Markíza Pavlom Ruskom. Ako nedávno spomenul Lučanský, vyšetrovaný je aj v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Zoltán Andruskó, jeden zo štvorice obvinených z brutálneho činu, ho mal označiť ako objednávateľa vraždy. 

Hymna pre policajtov

Slušní a spravodliví policajti si zaslúžia tiež vianoćné darčeky. Detský súbor Hlohovčatá pod vedením Martiny Baračkovej sa preto rozhodol zložiť dojímavú hymnu pre policajtov. 

"Skladbu Maják nádeje by sme chceli venovať všetkým statočným policajtom. Pri tvorbe slov som vychádzala z môjho okolia," hovorí vo videu Martina. 

Hymna pre policajtov

Hymna pre policajtov

Viac o téme: HymnaMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu