Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Vážne dopravné nehody na našich cestách, v Opatovciach sa zranilo 5 ľudí

Dopravná nehoda v Košickom kraji Zobraziť galériu (3)
Dopravná nehoda v Košickom kraji (Zdroj: polícia)

KOŠICE - Pri dvoch dopravných nehodách v Košickom kraji sa ťažko zranili tri osoby. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, prvá z nehôd sa stala dnes v ranných hodinách v Rožňavskom okrese.

"Podľa doterajších zistení vodič (36 r.) z Michalovského okresu viedol vozidlo značky Mercedes Vito v smere od Rimavskej Soboty na Rožňavu, pričom v obci Čoltovo v mierne ľavotočivej zákrute na križovatke s miestnou komunikáciou pravdepodobne pre mikrospánok zišiel z cesty, kde narazil do zvodidla a zábradlia mostu. Pri dopravnej nehode vodič i jeho spolujazdkyňa (53 r.) utrpeli ťažké zranenia," povedala hovorkyňa. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. "Bližšie okolnosti a presná príčina dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," uviedla Mésarová.

Dopravná nehoda v Košickom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

Ťažké zranenia pri dopravnej nehode v Košiciach utrpel aj vodič (51 r.) z okresu Košice okolie, ktorý viedol osobné motorové vozidlo Ford Mondeo dnes pred 10. hodinou v smere z Košíc do Valalík, kde neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vyšiel s vozidlom mimo vozovky a následne sa s vozidlom prevrátil cez strechu. "Požitie alkoholu u vodiča nebolo zistené. Na vozidle bola škoda predbežne vyčíslená na 1 000 eur," dodala Mésarová.

Dopravná nehoda v Košickom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

Vážna dopravná nehoda v Opatovciach

Päť osôb, z toho dve deti utrpeli rôzne zranenia pri dopravnej nehode, ktorá sa stala v utorok (18. 12.) v katastri obce Opatovce v Trenčianskom okrese. Na mieste zasahovalo päť hasičov na dvoch kusoch techniky. Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík, hasiči zabezpečili miesto nehody a zraneným poskytli prvotné ošetrenie a predlekársku pomoc. Po príchode zdravotných záchranárov boli zranené osoby naložené do sanitných vozidiel a transportované na ďalšie ošetrenie do nemocnice.

"Príslušníci HaZZ na havarovaných automobiloch vykonali požiarno-bezpečnostné opatrenia a prostredníctvom absorpčnej látky zachytili a z vozovky odstránili vytečené prevádzkové kvapaliny," doplnil Petrík s tým, že v dôsledku dopravnej nehody bola cesta I/61 uzavretá v obidvoch smeroch.

Viac o téme: NehodaDetiZranenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu