Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Dramatická záchrana života v Prahe: Muž sa prebral z bezvedomia, nasledovala šialená reakcia

Záchrana života sa zvrtla na drámu.
Záchrana života sa zvrtla na drámu. (Zdroj: Reprofoto/policie.cz)

PRAHA - Udalosť, ktorá sa odohrala v českej metropole, šokovala zasahujúcich zdravotníkov aj policajtov. Záchrana ľudského života sa totiž zvrtla na boj o vlastné zdravie. Muž, ktorému prišli pomôcť, nečakane na svojich záchrancov vytiahol nôž. To, čo nasledovalo potom, pripomína scény z kriminálky.

Ako informovala česká polícia, udalosť sa odohrala v jednej z ubytovní v Prahe 5 Radotíně, kam záchranári vyrazili na zásah k mužovi intoxikovanému alkoholom. Otrávený bol v bezvedomí, záchranári preto neváhali, a ihneď zamierili do izby, kde ležal.

Podvodníčka to mala dobre premyslené: Ponúkala byt na prenájom, záujemcov obrala o peniaze

Muž sa však z ničoho nič prebral a situácia v sekunde nabrala iný spád. Tí, ktorí prišli zachrániť ľudský život, zrazu bojovali o svoj vlastný. Muž totiž na svojich záchrancov vytiahol nôž s tridsaťcentimetrovou čepeľou. V obave o svoj život záchranári ustúpili a priestor opustili. Keďže bol muž agresívny, na pomoc privolali políciu. 

Zapálim si a zleziem

Na mieste sa onedlho zhromaždilo niekoľko policajných hliadok. S mužom sa snažili nadviazať kontakt. Celú situáciu chceli v čo najkratšej dobe vyriešiť. "Muž bol zjavne iného názoru. Jednak odmietal odhodiť zbraň a taktiež mu nebolo po vôli poslúchnuť pokyny policajtov. Naopak, policajtov nabádal, aby ho zastrelili," znel opis vyhrotenej situácie na webe českej polície, kde zverejnili viacero videí z akcie. Tie zachytávajú situáciu, keď sa muža snažili presvedčiť, aby zliezol zo striešky. Keď sa totiž muži zákona priblížili k izbe, kde sa nachádzal, muž sa rozhodol utiecť oknom na strechu prístrešku.

Policajné vyjednávanie: Muž si pýtal cigaretu

Vyjednávanie pokračovalo ešte niekoľko desiatok minút. "V tej chvíli nastala situácia, ktorú snáď každý z nás pozná z rôznych kriminálok," posúdili samotní policajti v príspevku. Muža chceli presvedčiť, aby odhodil zbraň a aby sa vzdal. Došlo aj na klasické presviedčanie, "ak mi dáte cigaretu, tak si najprv zapálim a potom zleziem." Napokon sa však ukázalo, že išlo len o sľuby. Z videí je ale zrejmé, že policajti aj napriek tomu stále zachovávali pokoj. Nehovoriac o ich nekonečnej trpezlivosti.

Vyjednávanie s dramatickým koncom

Situácia sa však napokon vyriešila sama. Po tom, ako si muž zapálil cigaretu, začal tárať a napokon omdlel. Keďže ležal na okraji striešky, zosúval sa smerom nadol. "Pre zlé jazyky prehlasujem, že cigareta nebola obohatená o akúkoľvek látku, ktorá by mužovi privodila hore popísaný stav," upozornila polícia.

Policajné vyjednávanie: Muž nechcel odovzdať zbraň

Hrozilo však, že muž s nožom v ruke spadne na zem. Napokon sa tak aj stalo. Policajtom však spadol doslova do náruče a až potom skončil na zemi. To sa ho už ujali stále prítomní zdravotníci. Tridsaťštyriročný muž skončil v nemocnici, potom ho záchranári v sprievode policajnej eskorty previezli ho zdravotníckeho zariadenia v Prahe 8, kde ho hospitalizovali.

Policajné vyjednávanie: Muž skončil v rukách záchranárov
"Len čo to mužov zdravotný stav dovolí, bude sa zo svojho konania zodpovedať policajtom, s najväčšou pravdepodobnosťou pre podozrenie z trestného činu nebezpečného vyhrážania," zakončila polícia.

Viac o téme: NôžŠialenecZáchrana životaútok Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu