Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO z Petržalky, z ktorého tuhne krv v žilách: Chlapca zrazilo auto na priechode pre chodcov

Bezbranný chodec po náraze vyletel do vzduchu.
Bezbranný chodec po náraze vyletel do vzduchu. (Zdroj: Reprofoto: Facebook/B.H.)

SLOVENSKO - Mnohí chodci nerešpektujú pravidlá cestnej premávky a práve to sa im môže stať osudným. Pozor si však treba dávať aj vtedy, keď idete vzorne cez priechod pre chodcov. Stačí totiž malá chvíľka nepozornosti zo strany vodiča. Ako peší nemáte voči silnému vozidlu takmer žiadnu šancu. Varovaním pre tých, ktorí radi riskujú, či už ako chodci alebo za volantom, môže byť aj video, ktoré vzniklo v bratislavskej Petržalke za bieleho dňa.

Ak patríte medzi slabšie povahy, zábery z hlavného mesta Slovenska radšej ani nepozerajte. Video zachytávajúce nehodu, ku ktorej došlo koncom októbra, je totiž desivé. A to najmä preto, že nemá ísť o zábery z natáčania, ale o reálnu udalosť.

Video však môže poslúžiť ako varovanie pre tých, ktorí na cestách nedávajú dostatočný pozor. Či už ako chodci, cyklisti alebo ako vodiči.

Zrážka chodca v Petržalke.

Udalosť sa odohrala na priechode pre chodcov na Panónskej ulici. Ako informovala Lýdia v skupine Petržalka Lúky, na vine v tomto prípade nemal byť chlapec, ale vodič. Svedok jej totiž opísal, že miesto šoférovania sa venoval mobilu. Je tiež viditeľné, že mladík prechádza poslušne cez priechod pre chodcov. Keď je približne v strede, nasleduje tvrdý náraz. 

Hrozivá nehoda na R1: Auto zrazilo v hustej hmle chodca, skončil s ťažkými zraneniami v nemocnici

Zrážka našťastie nemala tragický koniec. Lýdia v príspevku dodala, že aj napriek tomu, že chlapec po náraze vyletel bezmocne do vzduchu, prežil. Nie každý však môže mať také šťastie. 

Bezpečnosť na prvom mieste

Vzhľadom na to, že nehôd, pri ktorých vyhasnú životy peších, stále pribúda, polícia neustále apeluje na účastníkov cestnej premávky, aby dávali na seba pozor. Pre jesenné počasie sú totiž typické hmly aj dážď, navyše sa skoro stmieva.

Chlapec napriek hrozivo vyzerajúcemu nárazu prežil.
Zobraziť galériu (1)
Chlapec napriek hrozivo vyzerajúcemu nárazu prežil.  (Zdroj: Reprofoto: Facebook/B.H.)

Život vám okrem obozretnosti môžu zachrániť aj reflexné prvky, vďaka ktorým vás vodiči uvidia skôr, než bude príliš neskoro.

Viac o téme: NehodySmrťChodciZranenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu