Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bývalá policajná stanica v Slovenskom Novom Meste v plameňoch, požiar sa podarilo lokalizovať

Rozsiahly požiar strechy budovy v Slovenskom Novom Meste. Zobraziť galériu (9)
Rozsiahly požiar strechy budovy v Slovenskom Novom Meste. (Zdroj: Tip čitateľa)

SLOVENSKÉ NOVÉ MESTO - Viac ako tridsať hasičov zasahuje pri požiari v Slovenskom Novom Meste v okrese Trebišov. Plamene zasiahli strechu rekonštruovanej budovy, ktorá mala kedysi slúžiť ako policajná stanica. Príčina vzniku ohňa zatiaľ nie je známa. Na mieste sú okrem hasičov aj príslušníci polície.

Hasiči už viac ako tri hodiny zasahujú pri požiari strechy budovy v Slovenskom Novom Meste (okres Trebišov). Ako povedal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach, požiar dohášajú a rozoberajú konštrukciu strechy.

„Na mieste je stále približne 30 hasičov aj s technikou,“ spresnil s tým, že pri požiari sa nikto nezranil. Požiarom bola zasiahnutá zrekonštruovaná strecha obnovovanej budovy. Ako predtým informovala Katarína Križanová z Prezídia HaZZ, hasičom prácu komplikovalo silné zadymenie v priestoroch budovy.

Požiar budovy v Slovenskom Novom Meste

"Po príchode na miesto bolo zistené, že požiarom je zasiahnutá takmer celá strecha rekonštruovanej budovy. Na mieste udalosti zasahuje viac ako 30 profesionálnych hasičov a členov DHZ obcí Streda nad Bodrogom, Borša a Veľký Horeš," informovali hasiči v spomínanom príspevku.

Na mieste zasahujú hasiči aj polícia.
Zobraziť galériu (9)
Na mieste zasahujú hasiči aj polícia.  (Zdroj: HaZZ/Facebook)

Plamene boli viditeľné z veľkej diaľky. Príčina ich vzniku však zatiaľ nie je známa. Regionálny portál denníka SME Korzár uvádza, že oheň zasiahol budovu bývalej policajnej stanice okolo 13. hodiny.

Dym je viditeľný z diaľky.
Zobraziť galériu (9)
Dym je viditeľný z diaľky.  (Zdroj: HaZZ/Facebook)

Hasičom sa po viac ako šiestich hodinách podarilo lokalizovať požiar strechy budovy. Informuje o tom Prezídium HaZZ na sociálnej sieti s tým, že na mieste udalosti stále zasahujú tri desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov, ktorí naďalej pracujú na likvidácii požiaru.

Viac o téme: PožiarSlovenské Nové Mesto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu