Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Benzínku v Šuranoch vylúpili dvaja študenti: VIDEO Pozrite, ako si trúfli s detskou pištoľou

Lúpež na benzínke v Šuranoch si našťastie nevyžiadala zranených.
Lúpež na benzínke v Šuranoch si našťastie nevyžiadala zranených. (Zdroj: Reprofoto - Facebook/ Polícia SR)

ŠURANY - V piatok o tretej hodine ráno vtrhol zamaskovaný muž na benzínku a mieril zbraňou na vydesenú pracovníčku. Chcel peniaze a cigarety. Už pri pohľade na video bolo zrejmé, že muž so zbraňou nemanipuluje každý deň. Napokon sa ukázalo, že pod maskou sa skrýva len 17-ročný mladík, ktorého vonku čakal kamarát. V rukách mal mať detskú pištoľ.

Ako informovala polícia, podozrivé osoby zadržali už na druhý deň ráno. Mladíci mali len 17 a 18 rokov. Kým starší dával vonku pozor, mladší si dal na hlavu kapucňu, tvár zakryl šatkou a so zbraňou v ruke pracovníčke povedal: "Daj mi peniaze a cigarety." 

"Žena mu z obavy o život a zdravie vydala finančnú hotovosť 655 eur a cigarety," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Nitre Božena Bruchterová. Pri lúpeži vznikla celková škoda za takmer 720 eur. Páchatelia potom z miesta ušli. Policajti teda začali intenzívne pátranie.

Benzínku v Šuranoch vylúpili dvaja študenti

"Spoločne s kriminalistami vytvorili rojnicu a dôkladne prehľadali trasu, po ktorej sa mohol pohybovať podozrivý. Vykonali sa previerky viacerých osôb a na základe zaistených stôp, dobrej miestnej znalosti a operatívnych informácií policajti už na druhý deň po lúpeži zadržali dvoch podozrivých," potvrdila Bruchterová.

Nemotorný zlodej

Polícia ešte v piatok zverejnila na sociálnej sieti kamerový záznam, a už na ňom bolo viditeľné, že lupič pôsobí spočiatku tak trochu nemotorne. Napokon však zbraň namieril priamo na nevinnú ženu.

VIDEO Prepad benzínky v Šuranoch: Zlodej mieril priamo na bezbrannú pracovníčku

Vyšetrovanie napokon preukázalo, že išlo len o 17-ročného mladíka. Jeho o rok starší kamarát ho čakal vonku a dával pozor. Po skutku si ulúpené peniaze a cigarety rozdelili. Policajti ale časť ich úlovku našli a zaistili. Počas výsluchu zistili, že páchatelia použili detskú pištoľ. 

Lúpež na benzínke v
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Reprofoto - Facebook/ Polícia SR)

Mladíci sa napriek tomu nevyhnú spravodlivosti. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov obidvoch študentov zo Šurian obvinil zo zločinu lúpeže spáchaného spolupáchateľstvom. Zároveň spracoval podnet na návrh na ich väzobné trestné stíhanie.

Viac o téme: PrepadLupičiBenzínkaŠurany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu