Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Opitý kamionista sa rútil po Bratislave v protismere: Súd rozhodol o jeho treste

Opitý vodič kamiónu šoféroval v protismere na diaľnici D1. Zobraziť galériu (2)
Opitý vodič kamiónu šoféroval v protismere na diaľnici D1. (Zdroj: KR PZ Bratislava)

BRATISLAVA - Hlavné mesto zaskočil prípad ako vystrihnutý zo známeho nemeckého televízneho seriálu. V stredu večer sa totiž po diaľnici rútil kamión v protismere. Ihneď zasiahla polícia. Ukázalo sa, že Alexander (55) sa pred zbesilou a najmä nebezpečnou jazdou poriadne posilnil. Nafúkal totiž až 1,9 promile alkoholu.

Hovorca krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak pre noviny.sk potvrdil, že muž z Bardejova ide na rok do väzenia. Nepodmienečne.

Portál televízie JOJ uvádza, že východniara umiestnia v nápravnom ústave na výkon trestu s najnižším stupňom stráženia. Okrem roku v chládku Alexander dostal zákaz šoférovať akékoľvek motorové vozidlo na dobu päť rokov.

Opitý vodič kamiónu šoféroval
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: KR PZ Bratislava)

Žalobu na šoféra podala dnes Okresná prokuratúra Bratislava II. Okresný súd rozhodol v superrýchlom konaní. Sudca aj napriek tomu, že mal 38 hodín na preštudovanie spisu, rozhodol ihneď. Šofér si trest vyslúžil preto, že vážne ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky a mohol spôsobiť vážnu dopravnú nehodu. Našťastie sa však nikomu nič nestalo.

Na auto v protismere upozornili políciu občania. Policajti kamión predbehli a zablokovali mu cestu. Napokon sa ukázalo, že šofér z Bardejova si sadol za volant poriadne opitý.

Viac sa o prípade dočítate TU.

Viac o téme: KamiónBratislavaNebezpečná jazda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu